2022: Sculpture breathes life

2022: Sculpture breathes life

Verwacht | 4 juni t/m 25 september

Verwacht in de zomer van 2022

Voor het eerst in Nederland! In de zomer van 2022 neemt de beroemde Amerikaanse kunstenaar Philip Haas (1954) Museum Flehite in Amersfoort over.
Het historische museumgebouw wordt getransformeerd tot de verleidelijke en meeslepend creatieve wereld van Haas. Of het nu gaat om sculpturen, schilderkunst, performances, installaties, architectuur, fotografie of film, het werk van de prijswinnende kunstenaar vormt een sensueel en poëtisch dialoog met de kunstgeschiedenis. 

Gerenommeerd werk én een creatieve reactie op Amersfoort
De tentoonstelling geeft een beeld van het hele oeuvre van Haas en teglijkertijd wordt er nieuw werk getoond, Speciaal voor deze tentoonstelling laat Haas zich inspireren door de stad Amersfoort, de grachten en de historische muurhuizen waarin Museum Flehite is gevestigd. Dit resulteert onder andere in een sculptuur die speciaal is ontworpen voor Museum Flehite en een monumentale multimedia-installatie. Daarnaast zijn ook zijn bekendste werken te zien zoals een schaalmodel van de geprezen ‘The Four Seasons’ (2012).

Tentoonstellingen van Washington tot Milaan
Philip Haas (geboren in 1954) is een Amerikaanse kunstenaar en filmmaker, Haas beschrijft zijn creatieve proces als 'beeldhouwen door te denken' en creëerde daarbij zijn eigen eigentijdse visuele woordenschat. Zijn baanbrekende werk was te zien in musea waaronder de National Gallery of Art (Washington, DC), het Kimbell Art Museum (Fort Worth, Texas), het Nelson-Atkins Museum of Art (Kansas City), Dulwich Picture Gallery (Verenigd Koninkrijk), en het Centre Georges Pompidou (Parijs). In het publieke domein is zijn werk tentoongesteld op de Piazza del Duomo (Milaan) en de tuinen van Versailles (Frankrijk). Hij ontving de Guggenheim Fellowship en zijn film 'Angels and Insects' (1995) is genomineerd voor de Gouden Palm en een Academy Award.

 

Philip Haas, Monsieur & Madame Boiffard (2013)Philip Haas, Monsieur & Madame Boiffard (2013)
Philip Haas, Apollo and the Continents (2009)Philip Haas, Apollo and the Continents (2009)
Philip Haas, Dionysus Grape PickersPhilip Haas, Dionysus Grape Pickers