Ander licht op Withoos - Drie generaties Withoos

Ander licht op Withoos ‐ Drie generaties Withoos

Geweest

12 december 2021 - 11 september 2022

Museum Flehite in Amersfoort presenteert tot en met 11 september 2022 de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse meesterschilder Mathias Withoos. De 17e-eeuwse schilder geniet internationale bekendheid om het dramatische, caravaggistische licht in zijn weidse stadsgezichten en gedetailleerde stillevens. In de tentoonstelling Ander Licht op Withoos - Drie generaties Withoos, hangen werken van drie generaties Withoos; van vader Mathias, zijn kinderen én van hedendaags fotograaf en nazaat Hans Withoos. 

Naar meer informatie over Ander licht op Withoos

Koop nu je ticket

In de media

"Bij Mathias Withoos kijk je niet op het bodemleven neer, maar lig je er midden in." Stefan Kuiper in de Volkskrant over het Kunstwerk v/d week: Bosstilleven met Bunzing en buit en gele lis.

◙◙◙◙: 4 punten Bram de Klerck, NRC

"De tentoonstelling is een traktatie voor de transhistorische kunstliefhebber die in een oogopslag door twee tijdperken wil reizen". Pienk de Gaay Fortman, Tableau

*** Volkskrant | Kunstwerk van de week, 4 maart ***


Greep-ie de ene vogel met z’n klauw en de ander met zijn bek? Of doodde hij de patrijs en de houtsnip op verschillende momenten, en legde hij ze daarna bijeen? Is hij dus bezig zijn buit te presenteren, zoals de kat doet met een muis? Wil-ie nu een aai over z’n bol? Soms zou Stefan Kuiper een schilderij voor- of achteruit willen spoelen.

Lees het hele artikel in de Volkskrant

Video: LosDos creative media

* Voor deze tentoonstelling geldt een toeslag 

  • Volwassenen: € 16,-
  • t/m 18 jaar: gratis
  • Museumkaart: €3,-
  • Rembrandtpas, ICOM-kaarthouders, Leden OVF, Vrienden van het museum: gratis
  • CJP/ studentenpas: €7,50

Met dank aan:

 

Sottobosco, Hans Withoos, 2020, fotografieSottobosco, Hans Withoos, 2020, fotografie
Net gerestaureerd en nu te zien in de tentoonstelling: Gezicht op Amersfoort, Mathias Withoos, 1671Net gerestaureerd en nu te zien in de tentoonstelling: Gezicht op Amersfoort, Mathias Withoos, 1671
23 juli 2024 - 5 november 2024

Gratis rondleidingen op dinsdag

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

Tip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Lees meer

Naar agenda overzicht