De keistad in LEGO

De keistad in LEGO

Nu te zien | t/m 12 mei

Tienduizenden steentjes zijn ervoor nodig en heel veel geduld. De drukbezette Amersfoortse tandarts René Vos combineert in zijn vrije tijd zijn interesse in stadsgeschiedenis met zijn liefde voor LEGO. Zonder bouwpakketten, maar op basis van foto’s, prenten, schilderijen, archiefstukken en ook gewoon door héél goed te kijken naar bestaande gebouwen maakt hij blokje voor blokje de Amersfoortse binnenstad in miniatuur.

Schaalmodellen van zo'n tien monumenten, onder andere de Koppelpoort, Tinnenborch, het oude stadhuis aan de Hof en het huis van Cohen zijn van 9 december t/m 12 mei te zien in Museum Flehite. Samen met prenten en schilderijen van dezelfde gebouwen uit de collectie van het museum geven ze een verrassende kijk op het historische centrum van Amersfoort.

Gratis rondleiding op zaterdag 3 februari

Meer weten over hoe alle bouwwerken precies tot stand zijn gekomen? René Vos vertelt je er graag over in zijn rondleiding door de expositie. Ook kun je hem dan vragen stellen over zijn LEGO-werken. Meld je bij de receptie in het museum, René haalt je daar op om 10.00 uur. Gratis bij museumbezoek, maximaal 15 personen.

Tip: Bouw binnenkort weer de skyline van Amersfoort in LEGO!

Er is een orginele LEGOset van de skyline van Amersfoort ontwikkeld door Oudheidkundige Vereniging Flehite! De eerst oplage is al helemaal uitverkocht, maar er zijn nieuwe in de maak!
De set bevat natuurlijk de Koppelpoort en de Onze-Lieve-Vrouwe Toren. Met in het oosten van de stad een van de markante Foortse Torens in Vathorst en in het westen het Belgenmonument. Vanzelfsprekend ook de Kei en om het af te maken de spoorbrug met trein voor de Koppelpoort. Het geheel is op dezelfde schaal als het LEGO® Architecture thema en de set is ca 32 cm breed, 10 cm diep en 16 cm hoog. Het is een uitgave van Stichting Flehite Publicaties en de Oudheidkundige Vereniging Flehite samen met LEG Op maatje. Zodra de legoset weer verkrijgbaar is lees je dat hier of op de webiste van de ovf

Meer over de Skyline van Amersfoort

 

Huis CohenHuis Cohen
SlijkpoortSlijkpoort
Te koop in de MuseumwinkelTe koop in de Museumwinkel
2 januari 2024 - 26 maart 2024

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
2 december 2023 - 1 april 2024

Wolter & Water, altijd wat leuks voor kids en families

Lees meer

Naar agenda overzicht