18 juni t/m 25 september Activiteiten bij Cold Cases Amersfoort

Bij familietentoonstelling Cold Cases Amersfoort kun je niet alleen kijken, maar ook veel doen! Museum Flehite organiseert deze zomer allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zoals rondleidingen, creatieve kinderworkshops en lezingen.

Spreekuur Stadsarcheoloog
Vanaf 22 juni is er elke woensdagmiddag in Museum Flehite een archeoloog aanwezig voor extra uitleg over de tentoonstelling. Ook kunnen bezoekers hun eigen vondsten door hem laten onderzoeken.
Wanneer: elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur
Kosten: gratis bij museumbezoek

Mysterieuze en misdadige verhalen met Abe de Verteller
Abe vertelt - in een rondgang door de tentoonstelling van ca. een uur - je de meest spannende verhalen over het leven en de dood van 'het meisje met het oorijzer', de misdadigers van de Galgenberg en de monnik met de smalle schedel..
Had het meisje met het oorijzer 'de pest in' en is ze zo aan haar eind gekomen? Welke gruwelijke moord heeft het skelet van de Galgenberg op zijn geweten? En welk geheim droeg de monnik met de smalle schedel met zich mee? Alleen Abe weet hoe de levens van deze geraamten zijn verlopen en geëindigd..
Wanneer: op vrijdag 2 september, 9 september en 16 september 2016 om 15.00 uur (duurt circa een uur)
Kosten: De instaprondleidingen van Abe zijn gratis bij entree.
Reserveren is niet nodig.

Inloopatelier 'Botje voor botje'
Skeletten spelen een hoofdrol in de tentoonstelling.  Sommigen ervan zijn vele honderden jaren oud. Ze gaan namelijk langer mee dan welk ander onderdeel uit ons lichaam. Zelf nadat iemand al lang dood is zijn die harde botten er nog steeds. Gelukkig maar voor archeologen en andere wetenschappers, want dan kunnen ze te weten komen hoe mensen er vroeger ongeveer uit zagen.

Soms is dat wel even puzzelen, vooral als alles door elkaar is komen te liggen. Want ons geraamte bestaat uit maar liefst 206 botjes! Maar die vormen samen wel de basis van ieder lichaam. Onze spieren hechten bijvoorbeeld aan de botten en de ribbenkast beschermt onze longen.

Zelf eens een skelet in elkaar zetten? Dat kan tijdens het creatieve inloopatelier Botje voor Botje. Uit karton en papier knip en plak je alle onderdelen aan elkaar. Spelenderwijs valt dan mooi te ontdekken hoe het menselijk geraamte in elkaar zit, met onder meer schedel, ribben, schouderblad, enzovoorts. En wellicht kan je de skelet zelfs laten bewegen…
Wanneer: op zondagmiddag 28 augustus en op 11 en 25 september van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 3,50 per kind (dit is inclusief entree)
Reserveren is niet nodig.