17 juni t/m 25 september Met Flehite de boer op - Collectie Van Schaik

Afgelopen voorjaar was in Hoeve Groot Zandbrink in Leusden de expositie 'Met Flehite de boer op' te zien. Een deel van deze tentoonstelling is nu te zien op de museumzolder van Museum Flehite.

De kunstwerken zijn afkomstig uit de collectie Van Schaik, die in 2015 werd gelegateerd aan Museum Flehite. Wim van Schaik, geboren als boerenzoon, heeft van jongs af aan een grote passie voor kunst: hij en zijn vrouw Hella verzamelden meer dan duizend kunstwerken. Opvallend in de collectie is de nadruk op het Hollandse polderlandschap en de ‘bewoners’ van het boerenland: bronzen beelden van boerderijdieren en schilderijen van het uitgestrekte polderland met daarin ‘boeren en buitenlui’.

Met Flehite de boer op toont werken aan van onder meer: Dirk Breed, Peter Vos, Maarten Jungman, Han Mes, Wim Vaarzon Morel jr. en beeldhouwkunst van Lia Breed, Jaap Deelder, Floyd DeWitt,  Hetty Heyster en Jaap Kaas en anderen.

Eerder was Met Flehite de boer op te zien in Hoeve Groot Zandbrink, in het buitengebied van de gemeente Leusden. Tussen 1 mei en 12 juni 2016 vormde deze plek het passende decor voor een expositie met 'boerenkunst' die werd georganiseerd door Stichting Kleurrijk Leusden in samenwerking met Museum Flehite.

Tot en met 25 september 2016 in zaal 9 (zolder): Met Flehite de boer op; kunstschatten Van Schaik