Vaste tentoonstelling Een ‘wandeling’ door Bleekrodes stadsgezichten

Op woensdag 13 maart neemt Stefan Bleekrode bezoekers om 14.30 uur mee voor een rondleiding langs een aantal van zijn stadsgezichten.

Met een kroontjespen tekent Stefan Bleekrode steden als Londen, Venetië en Boedapest tot in het kleinste detail. In de tentoonstelling Stadsbeelden in Museum Flehite is zijn werk nu te zien. Op woensdag 13 maart neemt de kunstenaar bezoekers van Museum Flehite om 14.30 uur mee voor een ‘wandeling’ langs een aantal van zijn stadsgezichten. Speciaal voor deze rondleiding neemt hij schetsen mee. Aan de hand van schetsen is veel te ontdekken over het werk van Bleekrode. Zo wordt bij ‘New York, New York’ het duizelingwekkende perspectiefnetwerk dat er aan ten grondslag ligt zichtbaar. Over ‘Groningen’ vertelt Stefan waar hij naar kijkt bij een bezoek aan een stad.

Stefan Bleekrode
Stefan Bleekrode (Eindhoven, 1986) is autodidact en al sinds zijn tiende jaar gegrepen door de stad als thema voor zijn tekeningen. Inspiratie doet hij op tijdens lange wandelingen door steden in Europa en Noord Amerika, waarbij hij schetsen maakt en aquarellen. Eenmaal thuisgekomen ontstaat vanuit zijn geheugen een tekening in pen en inkt. Bleekrode  is gefascineerd door metropolen als New York, Londen en Rome, maar zijn interesse gaat ook uit naar steden als Groningen of een klein stadje aan de Rivièra. Op woensdag 13 maart neemt Stefan Bleekrode bezoekers van Flehite om 14.30 uur mee voor een ‘tour’ door zijn stadsgezichten.

Stadsbeelden
Stefan Bleekrode werd met zeven andere kunstenaars geselecteerd voor de tentoonstelling Stadsbeelden. De andere kunstenaars zijn Iwan Baan, Frank Halmans, Carlijn Kingma, Uwe Poth, Frank van der Salm, Rob Voerman en Hans Wilschut. Alle acht kunstenaars onderzoeken het thema ‘stad’ en leggen dit ieder op eigen wijze vast in tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D-objecten.

Tentoonstelling Stadsbeelden werd gemaakt in samenwerking met Kunsthal KAdE. Museum Flehite organiseert de tentoonstelling over hedendaagse stadsgezichten parallel aan Maestro Van Wittel in Kunsthal KAdE. Het is de eerste expositie van het museum na een grondige renovatie.

Woensdag 13 maart om 14.30 uur

Stuur een mail naar info@museumflehite.nl o.v.v.  'Wandeling met Bleekrode'

De rondleiding is gratis bij museumbezoek