Word nu tranendonor!Word nu tranendonor!

Word nu tranendonor!

Kunstenaar PJ Roggeband is op zoek naar tranen voor WEEF

Het is een bewogen tijd. Verdriet, verwarring, verbittering, vreugde en opluchting wisselen elkaar de laatste maanden in rap tempo af. Je merkt dat de tranen losser zitten. Om dit tijdsbeeld te vangen is de kunstenaar PJ Roggeband op zoek naar tranen van Amersfoorters, verwerkt op een zakdoek.

Traansafari in Amersfoort

Enkele opmerkelijke zakdoeken uit de collectie van Museum Flehite vormden de inspiratiebron voor dit project van kunstenaar PJ Roggeband. Zijn project getiteld 'ONTROERTOER’ bestaat uit onder meer een 'traansafari' en allerhande bewerkte zakdoeken. Kunstenaar PJ Roggeband is op zoek naar zakdoeken met tranen.

Emoties van Amersfoorters

Roggeband is benieuwd naar de emoties van allerhande Amersfoorters. Laat je stille tranen de vrije loop. Verwerk twee tranen op een liefst 'gedragen' zakdoek. De grootte en kleur van deze linker- en rechtertraan mag je zelf bepalen. Daarnaast kun je een impressie geven van de afgelopen periode. Het tafereel mag dus aangevuld worden met persoonlijke elementen. De techniek is vrij. Voorwaarde voor deelname is dat je uit Amersfoort afkomstig bent of daar een nauwe band mee hebt.

WEEF: textiel- en beeldende kunstmanifestatie

Deze 'ontroerdoeken' worden getoond tijdens WEEF in Museum Flehite van 3 oktober t/m 22 november. Verder zullen ze verwerkt worden in een 'zakdoekboek'; een bevlogen tijdsdocument. WEEF is een textiel- en beeldende kunstmanifestatie die in september tot en met november plaatsvindt in Amersfoort. Meer info vind je op www.weef.nu

Zakdoeken inleveren

Je zakdoek kun je nu inleveren bij Museum Flehite (tijdens openingstijden) of bij stoffen- en fourniturenwinkel Schwitzner op de Krommestraat 14a (open op maandag van 13.00 uur tot 17.30 uur en dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur). Bij Schwitzner kun je ook advies vragen over verschillende technieken en materialen die je kunt gebruiken.Ook gedurende de looptijd van de expositie kunnen de zakdoeken nog worden ingeleverd.

Vermeld bij inlevering van je zakdoek je naam, leeftijd, mailadres en eventueel een korte toelichting. Door deel te nemen sta je je zakdoek af aan dit project. De makers van de eerste 50 zakdoeken die worden ingeleverd, ontvangen een vrijkaart voor Museum Flehite tijdens WEEF.

Je kunt ook onbewerkte (liefst bijzondere) zakdoeken doneren. Heb je nog ergens aparte exemplaren liggen, wij zijn er blij mee.

Heb je nog vragen of opmerkingen of ga je liever aan de slag met uw zakdoek met behulp van een werkblad van WEEF mee, dan kun je je richten tot info@weef.nu of 06-142 21884 (Judith Rigter).

Of meld je nu aan voor de Ontroerdoek-workshop in de herfstvakantie

Langegracht in de sneeuw, 1950
Langegracht in de sneeuw, 1950