Verlengd: Succesvolle WithoostentoonstellingVerlengd: Succesvolle Withoostentoonstelling

Verlengd: Succesvolle Withoostentoonstelling

Ander Licht op Withoos

Dramatisch licht, weidse stadsgezichten en stillevens vol symbolische details. Er valt veel te ontdekken in de verhalende werken van de internationaal geroemde Hollandse meester Mathias Withoos (Amersfoort, 1627 – Hoorn, 1703). Museum Flehite verlengt de succesvolle tentoonstelling 'Ander licht op Withoos - Drie generaties Withoos'. De eerste grote overzichtstentoonstelling over het leven en werk van Mathias Withoos is nog tot en met 11 september 2022 te zien in Amersfoort.

"Bij Mathias Withoos kijk je niet op het bodemleven neer, maar lig je er midden in." Stefan Kuipers in de Volkskrant over het Kunstwerk v/d week: Bosstilleven met Bunzing en buit en gele lis.

Drie generaties Withoos
Bijzonder in deze tentoonstelling is dat naast het werk van de 17e-eeuwse grootmeester ook de kunst van zijn schilderende kinderen is te zien. Ook hedendaags beeldend kunstenaar Hans Withoos liet zich inspireren door het werk van zijn verre voorvaderen. Net als Mathias heeft hij een voorliefde voor een wereld vol symboliek waarin verhalen verborgen zijn. In zijn fotografie herinterpreteert hij hun schilderkunst en voegt daar mensen aan toe.


◙◙◙◙
: 4 punten Bram de Klerck, NRC

"De tentoonstelling is een traktatie voor de transhistorische kunstliefhebber die in een oogopslag door twee tijdperken wil reizen". Pienk de Gaay Fortman, Tableau

Drieluik voor Oldenbarnevelt
Drieluik voor Oldenbarnevelt
26 januari 2022 - 11 september 2022

Withoos, altijd wat leuks voor kinderen

Lees meer
12 juli 2022

Kinderworkshop: Rariteitenkabinet

Lees meer
15 juli 2022

Familieworkshop: Verf als in de 17e eeuw

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1