Bouw de skyline van Amersfoort in LEGO!Bouw de skyline van Amersfoort in LEGO!

Bouw de skyline van Amersfoort in LEGO!

Koop nu een originele LEGOset van de skyline van Amersfoort in onze museumwinkel!

Onze-Lieve-Vrouwe Toren en Foortse Torens 

Oudheidkundige Vereniging Flehite ontwikkelde een LEGOset van de skyline van Amersfoort! De set bevat natuurlijk de Koppelpoort en de Onze-Lieve-Vrouwe Toren. Met in het oosten van de stad een van de markante Foortse Torens in Vathorst en in het westen het Belgenmonument. Vanzelfsprekend ook de Kei en om het af te maken de spoorbrug met trein voor de Koppelpoort. Het geheel is op dezelfde schaal als het LEGO® Architecture thema en de set is ca 32 cm breed, 10 cm diep en 16 cm hoog.

Voor de set zijn 843 originele LEGO® onderdelen gebruikt. Een uitgebreide bouwinstructie is bijgevoegd met daarbij in het Nederlands en Engels een historische beschrijving van de verschillende gebouwen voorzien van afbeeldingen van toen en nu.

Stadswapen

Twee steentjes maken deze set werkelijk uniek: een steen met daarop de tekst Amersfoort en een tweede steentje met daarop het stadswapen van Amersfoort zoals dat thans boven de Koppelpoort hangt.

Uniek cadeau

De verkoopprijs bedraagt € 79,95 (inclusief 21% BTW), exclusief eventuele verzendkosten. Binnenkort weer in de verkoop via de website van de OVF (niet van Museum Flehite) www.flehitewebshop.nl   Nu ook verkrijgbaar in de museumshop van Museum Flehite!

Stichting Flehite Publicaties en de Oudheidkundige Vereniging Flehite samen met LEG Op maatje sloegen de handen in één om een unieke en gelimiteerde bouwset te maken: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes.

De Bevrijdingsrok
De Bevrijdingsrok