Woordkunstwerk 'OM ARM ME'Woordkunstwerk 'OM ARM ME'

Woordkunstwerk 'OM ARM ME'

Naar ontwerp stadsdichter Jacques de Waart

OM ARM ME. Deze tekst is nu te lezen aan de Westsingel bij Museum Flehite. Dit woordkunstwerk van Amersfoorts stadsdichter Jacques de Waart is de komende tijd telkens op andere plekken in de stad te zien. De Waart wil daarmee iedereen een hart onder de riem steken tijdens de lockdown.

De afstand tussen de letters symboliseert de afstand die we momenteel voelen tot onze dierbaren, terwijl we die juist graag willen omhelzen. Een statement in de open ruimte, op locaties waar tot voor kort nog mensen samenkwamen.

Rondje Kunst & Beweging

OM ARM ME maakt onderdeel uit van de kunstwandelroute Tijd voor... Je rondje Kunst & Beweging. Doel is om de thuiszittende Amersfoorter gedurende de locksown te stimuleren vaker te gaan wandelen én al lopend kennis te laten maken met uiteenlopende soorten kunst. En op die manier een wandelingetje door de momenteel zo stille stad boeiender te maken.

‘Lockdown’-wandelaars komen op de route op zeker 34 plekken en etalages met kunst tegen. Zoals glassier-kunst van Hilde Paalvast, fotografisch werk van organisatie 033Fotostad, bijdragen van cultuurclub Per Expressie, en van kunstenaars als Cornelis Bos, Eugène Zaaijer en Olivia van der Weiden. Een van de meest in het oog springende werken is een grote virus-sculptuur van kunstenaar Anders Wolhar bij de fontein op de Hof in het hart van Amersfoort.

Langs de route zijn ook gedichten te lezen van het stadsdichtersgilde. Door tijdens de wandeling QR-codes te scannen, kom je meer te weten over de kunst en de makers. Tijd voor... Je rondje Kunst & Beweging start aan de Eemhaven bij restaurant Kroast en kunsthuis Glue, waar een graffitiwerk van Daniël van de Haterd is te zien. Vervolgend gaat de route via De Nieuwe Stad naar het centrum. het project duurt tot 31 maart. Voor de route en informatie: Tijd voor Amersfoort.

Gedichten Jacques de Waart

Amersfoorts Stadsdichter Jacques de Waart schreef bij elk van de drie onderdelen van het woordkunstwerk een gedicht:

Galgenberg 1749
Galgenberg 1749
11 april 2021 - 6 juni 2021

MuseumJeugdUniversiteit

Lees meer
27 januari 2021 - 7 april 2021

Amersfoort uit je raam

Lees meer
5 mei 2020 - 31 december 2021

Online expositie: Amersfoort - 75 jaar vrijheid

Lees meer

 

Naar agenda overzicht