Museum Flehite in ‘Hier zijn de Van Rossems’Museum Flehite in ‘Hier zijn de Van Rossems’

Museum Flehite in ‘Hier zijn de Van Rossems’

In uitzending over Amersfoort

Op dinsdag 10 april 2018 was Museum Flehite te zien in het tv-programma Hier zijn de Van Rossems op NPO 2. In die aflevering verkenden Maarten, Sis en Vincent van Rossem de stad Amersfoort.

Hier zijn de Van Rossems

De opnames in het museum voor deze uitzending vonden eind 2017 plaats. In Hier zijn de Van Rossems staat telkens een andere stad in Nederland (en soms in België of Duitsland) centraal. De drie Van Rossems laten elkaar plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

Aflevering Amersfoort

In de vierde reeks van dit tv-programma van de NTR is de vierde aflevering gewijd aan Amersfoort. De stad was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, maar misschien is het maar goed dat hij voor de wetenschap koos en niet voor het leger. De militaire geschiedenis drukt nog steeds een stempel op de stad met het Belgenmonument dat de Eerste Wereldoorlog markeert en het Kamp Amersfoort dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houdt.

Amersfoort is volgens Sis ‘een aangename plaats'

Gelukkig heeft de geschiedenis ook prettiger erfgoed nagelaten zoals de Koppelpoort en de middeleeuwse binnenstad. Er is veel te zien en te vertellen voor de Van Rossems. Amersfoort is volgens Sis ‘een aangename plaats, een interessante plaats en een prettige plaats’. Maarten zou er zelfs bijna wel willen wonen. En voor Vincent is Amersfoort zeker ‘romantischer dan Amsterdam’.

De uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist of nog eens terugzien? Kijk dan via

NPO Start.

Brandewijnkom
Brandewijnkom
21 maart 2023 - 6 juni 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
1 maart 2023 - 26 juni 2023

Sculpture Breathes Life, altijd wat leuks voor kids

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1