Bezoek het Mondriaanhuis nu met 50% kortingBezoek het Mondriaanhuis nu met 50% korting

Bezoek het Mondriaanhuis nu met 50% korting

Speciale actie voor bezoekers Museum Flehite

In Museum Flehite kunnen bezoekers nu genieten van het vroege werk van Piet Mondriaan in Naar de natuur - Mondriaan en de Haagse School. Aanleiding is het 150e geboortejaar van de wereldberoemde schilder uit Amersfoort. Voor wie meer te weten wil komen over het werk en leven van Mondriaan is een bezoek aan het Mondriaanhuis, op loopafstand van Museum Flehite, een absolute aanrader.

Museum in Mondriaans geboortehuis

Bijzonder is alleen al het feit dat Mondriaan op deze plek in 1872 ter wereld kwam. Destijds was het pand in gebruik als lagere school waar de vader van de kleine Piet hoodfonderwijzer was. Het gezin Mondriaan woonde op de bovenetage. Sinds 1994 is het gebouw aan de Kortegracht ingericht als museum. Bezoekers reizen er nu door het leven van Mondriaan. Hier kun je ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke lijnen en vlakken. Dompel je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. In video-installaties trekt de artistieke ontwikkeling van de grondlegger van de abstracte schilderkunst aan je voorbij. Ook de moeite waard is het op schaal nagebouwde atelier waar Piet Mondriaan in zijn Parijse periode werkte en woonde.

Een bezoek aan het Mondriaanhuis eindigt in het Doe-het-zelf-atelier, de werkplaats waar iedereen die geïnspireerd is geraakt door Mondriaan een eigen kunstwerk mag creëren.

Daarnaast zijn in het museum wisselende tentoonstellingen te zien, zoals momenteel Onbegrensd. Voor deze expositie hebben zeven duo’s van beeldend kunstenaars en componisten nieuw werk gemaakt.

Meer over het Mondriaanhuis

* Kortingsactie *

Bezoekers van Museum Flehite kunnen tijdens tentoonstelling Naar de natuur - Mondriaan en de Haagse School (t/m 29 januari) op vertoon van hun ticket icm. kortingskaart (vraag ernaar bij de balie) het Mondriaanhuis bezoeken met 50% korting op de entreeprijs.

Stilleven met druiven en wijnfles ca 1930
Stilleven met druiven en wijnfles ca 1930
3 januari 2023

Kinderworkshop: Oud en nieuw!

Lees meer
27 december 2022

Kinderworkshop: Natuurlijk getekend

Lees meer
23 december 2022 - 24 december 2022

Sfeervolle kunstkerstmarkt in de historische Mannenzaal

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1