Corona Pop up - In de ElleboogCorona Pop up - In de Elleboog

Corona Pop up ‐ In de Elleboog

Organiseer je bijeenkomst coronaproof

Wil je iets coronaproof organiseren in Amersfoort? Een kamerconcert, theatervoorstelling, biologische markt, poëzieavond, een hiphop battle of expositie? Op initiatief van Amersfoort in C/Museum Flehite, en in samenwerking met de eigenaar, Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij, wordt de Elleboogkerk aan de Langegracht beschikbaar gesteld voor organisaties en personen die een plek zoeken waar ze hun sociaal-culturele activiteiten coronaproof kunnen uitvoeren. Onder de titel ‘In de Elleboog’ is de prachtige monumentale ruimte tijdelijk beschikbaar voor iedereen die iets wil organiseren. 

Pop-up-locatie 'In de Elleboog'

Pop-up-locatie 'In de Elleboog' wil de komende maanden een laagdrempelige voorziening zijn voor alle organisaties die door de noodzakelijke coronamaatregel van afstand houden, in de problemen komen. Organisaties kunnen de ruimte via Museum Flehite reserveren en daar de sleutel komen ophalen. In de Elleboogkerk zijn basisvoorzieningen, zoals (een beperkt aantal) stoelen, licht en geluid, aanwezig. Wie meer nodig heeft mag dat zelf regelen. 'In de Elleboog' heeft geen winstoogmerk, er wordt alleen een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

Meer informatie en reserveren

Wie meer wil weten over de mogelijkheden en de voorwaarden voor het gebruik van de Elleboogkerk, kan contact opnemen met Joyce de la Croix van Museum Flehite via j.delacroix@amersfoort-in-c.nl

Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten geprogrammaeerd In de Elleboog:

16 oktober  Havikconcert in de Elleboog

14 oktober Portretsessie Wouter le Duc

30 oktober Kooruitvoering A capella

1 november Portretsessie Wouter le Duc

13 november Havikconcert in de Elleboog

28 november t/m 6 december Expositie Jolanthe Lalkens en Sally Pittman

Experiment

Museum Flehite en Van de Burgt & Strooij hebben plannen om op termijn de Elleboogkerk en de naastgelegen pastorie te betrekken bij een nieuw te ontwikkelen stadsmuseum, dat uitreikt naar de stad en inwoners en bezoekers op een dynamische en participatieve manier betrekt bij het programma. Het zal echter nog even duren voor het zover is. In de tussentijd wil Museum Flehite de kerk met de prachtige open ruimte niet leeg laten staan en heeft het initiatief genomen voor de pop-up-locatie In de Elleboog. Dit experiment is tegelijkertijd een pilot voor de toekomstige programmering van het nieuwe stadsmuseum.
Pop-up In de Elleboog loopt t/m 31 december 2021.

Foto: Verlaan & Bouwstra architecten

Stadsplattegrond 1588
Stadsplattegrond 1588
return; 1