Corona Pop up - In de ElleboogCorona Pop up - In de Elleboog

Corona Pop up ‐ In de Elleboog

Organiseer je bijeenkomst coronaproof

Wil je iets coronaproof organiseren in Amersfoort? Een kamerconcert, theatervoorstelling, biologische markt, poëzieavond, een hiphop battle of expositie? Op initiatief van Amersfoort in C/Museum Flehite, en in samenwerking met de eigenaar, Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij, wordt de Elleboogkerk aan de Langegracht beschikbaar gesteld voor organisaties en personen die een plek zoeken waar ze hun sociaal-culturele activiteiten coronaproof kunnen uitvoeren. Onder de titel ‘In de Elleboog’ is de prachtige monumentale ruimte tijdelijk beschikbaar voor iedereen die iets wil organiseren. 

Pop-up-locatie 'In de Elleboog'

Pop-up-locatie 'In de Elleboog' wil de komende maanden een laagdrempelige voorziening zijn voor alle organisaties die door de noodzakelijke coronamaatregel van afstand houden, in de problemen komen. Organisaties kunnen de ruimte via Museum Flehite reserveren en daar de sleutel komen ophalen. In de Elleboogkerk zijn basisvoorzieningen, zoals stoelen, licht en geluid, aanwezig. Wie meer nodig heeft mag dat zelf regelen. 'In de Elleboog' heeft geen winstoogmerk, er wordt alleen een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

Meer informatie en reserveren

Wie meer wil weten over de mogelijkheden en de voorwaarden voor het gebruik van de Elleboogkerk, kan contact opnemen met Joyce de la Croix van Museum Flehite via j.delacroix@amersfoort-in-c.nl

Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten geprogrammaeerd In de Elleboog:

27 augustus t/m 5 september 2021: Far Beyond In De Elleboog 
Zuid-Afrika, enerzijds een land met een rijke culturele historie en een adembenemende flora en fauna. Anderzijds een land met enorme verschillen tussen arm en rijk, tussen blank en zwart. Die tegenstellingen vormen  voor veel Zuid-Afrikaanse kunstenaars de basis om op creatieve en gepassioneerde manier hun ‘visuele commentaar’ te leveren op de samenleving. Uit liefde voor hun land en in de hoop iets bij te dragen aan een betere en mooiere toekomst voor alle Zuid-Afrikanen. 

11 en 12 september: Open Monumentendagen 
Tijdens het landelijke open monumentenweekend is De Elleboogkerk gratis toegankelijk voor publiek.  

9, 18 en 20 september: portretfotosessies
Fotograaf Wouter le Duc fotografeert in de Elleboogkerk.

24 t/m 26 september: Tentoonstelling Catch 21
Afstudeertentoonstelling van studenten van de opleiding Photographic Design aan de fotovakschool in Rotterdam.

30 september: Pynarello
Rebellencollectief Pynarello (klassieke muziek zonder dirigent of bladmuziek) speelt Milk it Punk 

2 oktober: Lay down town
Mindfulness experience concert met André Heuvelman e.a.

 

Experiment

Museum Flehite en Van de Burgt & Strooij hebben plannen om op termijn de Elleboogkerk en de naastgelegen pastorie te betrekken bij een nieuw te ontwikkelen stadsmuseum, dat uitreikt naar de stad en inwoners en bezoekers op een dynamische en participatieve manier betrekt bij het programma. Het zal echter nog even duren voor het zover is. In de tussentijd wil Museum Flehite de kerk met de prachtige open ruimte niet leeg laten staan en heeft het initiatief genomen voor de pop-up-locatie In de Elleboog. Dit experiment is tegelijkertijd een pilot voor de toekomstige programmering van het nieuwe stadsmuseum.
Pop-up In de Elleboog loopt t/m 31 december 2021.

Foto: Verlaan & Bouwstra architecten

Keitrekking
Keitrekking
26 september 2021

Ontmoeting met kunstenaar Edith Meijering

Lees meer
25 september 2021

Ontmoeting met fotograaf Frans Kanters

Lees meer

 

Naar agenda overzicht