Croonwolter&dros onderstreept lange relatie met Museum Flehite in AmersfoortCroonwolter&dros onderstreept lange relatie met Museum Flehite in Amersfoort

Croonwolter&dros onderstreept lange relatie met Museum Flehite in Amersfoort

€50.000 cheque vanuit het Albert Drosfonds

De goede band tussen Museum Flehite en Croonwolter&dros gaat terug tot de jaren zestig, maar de raakvlakken tussen beide organisaties zijn vele decennia ouder. Zo beschikt het Amersfoortse museum over maar liefst 40 schilderijen van de zoon van één van de drie grondleggers van het huidige installatiebedrijf, de kunstschilder Hendrik Jan Wolter (1873 – 1952).

Deze maand werd de relatie verder onderstreept met een donatie van 50.000 euro aan het museum uit het Albert Drosfonds dat maatschappelijke en educatieve initiatieven steunt. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor het vervangen van halogeenverlichting door energiezuinige leds en voor onderzoek naar de klimaatsituatie van het museum. Een ander deel wordt aangewend voor de organisatie van een grote tentoonstelling in 2023 waarmee het 150e geboortejaar van Hendrik Jan Wolter zal worden herdacht.

Biervaatje
Biervaatje
18 oktober 2023

Kinderworkshop: Rariteitenkabinet à la A+B

Lees meer
19 oktober 2023

Kinderworkshop: Dierentuin in een doosje

Lees meer
1 augustus 2023 - 19 november 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1