Collectie Connectie - Museum Flehite te gast in de Wieger DeurneCollectie Connectie - Museum Flehite te gast in de Wieger Deurne

Collectie Connectie ‐ Museum Flehite te gast in de Wieger Deurne

De tentoonstelling concentreert zich op het interbellumperiode, die artistiek gezien interessant was voor Amersfoort. Het culturele leven van de ‘keistad’ kreeg een boost in 1922, met de oprichting van de Amersfoortsche Kunstkring. Zij organiseerden culturele avonden voor kunstenaars en –liefhebbers en tentoonstellingen met werk van grootheden als Vincent van Gogh, Isaac Israels, Floris Verster en Jan Sluijters.

De collecties naast elkaar weergeeft ook de karakters van musea als je deze gaat vergelijken. Zo komen artistieke (dwars)verbanden tussen beide collecties naar voren, maar ook de verschillen. De collectie van De Wieger is primair gericht op de ‘modernisten’, terwijl Museum Flehite meer impressionisme toont.

In de trend van klimaat bewuster handelen, hebben wij de afspraak gemaakt met de Wieger Deurne om elkaars collectie te gast te laten zijn. Zo hoeven wij niet heel Europa af te speuren voor bruikleen, maar maken we een tentoonstelling met werken die al in Nederland zijn

Mis deze tentoonstelling niet

Bekijk De Wieger Deurne hier