Collectie ConnectieCollectie Connectie

Collectie Connectie

Museum Flehite te gast in de Wieger Deurne

De collectie van Museum Flehite is van 13 november 2021 t/m 26 juni 2022 te gast in de Wieger in Deurne. Als je de collecties van beide musea naast elkaar zet, komen de artistieke verbanden tussen beide collecties naar voren, maar ook de verschillen. Zo is de collectie van De Wieger primair gericht op de ‘modernisten’, terwijl Museum Flehite meer impressionisme toont. Mis deze unieke expositie niet!

De tentoonstelling concentreert zich op het interbellumperiode, die artistiek gezien interessant was voor Amersfoort. Het culturele leven van de ‘keistad’ kreeg een boost in 1922, met de oprichting van de Amersfoortsche Kunstkring. Zij organiseerden culturele avonden voor kunstenaars en –liefhebbers en tentoonstellingen met werk van grootheden als Vincent van Gogh, Isaac Israels, Floris Verster en Jan Sluijters.

Bekijk De Wieger Deurne hier

Westsingel, ca 1900