Hoe word je een kunsthistoricus?

Wanneer is een kunstwerk eigenlijk gemaakt? En hoe kun je dit zien? In een drietal colleges voor kinderen bij Museum Flehite, het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE ga je samen met kunstkenner Jolinda de Lang op zoek naar het antwoord. Leer kijken, vergelijken en onderzoeken als een echte kunsthistoricus.

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen organiseert de Museum Jeugd Universiteit een reeks colleges. Experts geven daarin antwoord op de leukste, gekste en spannendste vragen. Zoals: Vraag jij je ook wel eens af wanneer een kunstwerk eigenlijk is gemaakt? En hoe je dit kan zien?

In een reeks van drie colleges gaan de deelnemers op zoek naar antwoorden. En leren zo al doende te werken als een kunsthistoricus. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

11 februari 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst?
Locatie: Museum Flehite. Tijd: 13:00 uur
Kunstkenner Jolinda de Lang kijkt elk jaar samen met duizenden mensen naar kunst. Zij weet precies welke vragen je moet stellen. Door te kijken, te vergelijken en te onderzoeken leer je waar je op moet letten en zet je jouw eerste stappen als kunsthistoricus. De studenten bestuderen de collectie van Museum Flehite op zaal.

4 maart 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar Mondriaan?
Locatie: Mondriaanhuis. Tijd: 13:00 uur
Piet Mondriaan is een beroemde schilder. Wat kom je over hem te weten als je met een kunsthistorisch oog kijkt naar zijn werk? Jolinda de Lang neemt jullie mee langs de kunstwerken in het Mondriaanhuis. Samen met haar ontdek je verhalen over Piet Mondriaan.

8 april 2018: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar hedendaagse kunst?
Locatie: Kunsthal KAdE. Tijd: 13:00 uur
Ziet een kunsthistoricus verschillen tussen kunst van de vorige eeuw en kunst van nu? En hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst die nu wordt gemaakt? In Kunsthal KAdE ga je als een echte kunsthistoricus hedendaags kunst bekijken.

Voor meer informatie en aanmedlen voor de collegereeks zie de Museum Jeugd Universiteit

 

  • Verwacht: Salon '18 / Amersfoort – Utrecht

    Museum Flehite en Kunsthal KAdE slaan de handen in een voor 'Salon’ 18 / Amersfoort - Utrecht'. Van 13 oktober t/m 6 januari is in het Rietveldpaviljoen een selectie van hedendaagse kunst uit Utrecht, Amersfoort en omgeving te zien. Zowel kunstenaars met een gevestigde reputatie als aanstormend talent zijn na een selectie door het curatorenteam uitgenodigd hun werk te exposeren. lees meer

  • Kinderworkshop: Maak een levensgrote selfie (zonder telefoon)

    Kom op dinsdag 14 en 21 augustus in het Rietveldpaviljoen een levensgrote selfie maken. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! lees meer

  • Kinderworkshop: Schilder een fantasiedier (VOL)

    16 en 23 augustus: Laat je net als veel  kunstenaars  inspireren door de natuur. Kijk, fantaseer, ontwerp en maak een aquarel van je eigen fantasiedier. (beide data zijn intussen volgeboekt) lees meer