Nationale Museumweek 2017

Van 3 t/m 9 april vindt de Nationale Museumweek 2017 plaats. Ook Museum Flehite doet mee met de lezing 'Stof tot nadenken' en voor kinderen de workshop 'Maak je eigen stadsgezicht'. Flitsrondleidingen laten ons kennismaken met de Amersfoortse topstukken uit het museum.

Bezoekers van Museum Flehite kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten. Voor de kinderworkshop geldt een gereduceerd tarief. Onderstaand het volledige programma tijdens de Nationale Museumweek in Museum Flehite:

Stof tot nadenken – over de Amersfoortse schilder Matthias Withoos

Withoos-kenner Albert Boersma en schilderijen-restaurator Ep de Ruiter nemen u mee de wereld in van Matthias Withoos.Withoos ontwikkelde zijn eigen variatie op het vanitasstilleven door symbolen van vergankelijkheid in een Italiaanse parkomgeving, landschap of in het bos te plaatsen. Welke boodschap wilde Withoos meegeven aan zijn 17de-eeuwse tijdgenoten? Ep de Ruiter vertelt meer over de restauratie van het recent aangekochte Withoos-schilderij 'Gezicht op Rome'.

maandag 3 april, 13.30 – 15.00 uur

Flitsrondleiding langs Amersfoortse topstukken

In een korte rondleiding loopt u langs hoogtepunten uit de museumcollectie: de laatmiddeleeuwse muurhuizen, het grootste schilderij van Matthias Withoos en zijn recent verworven 'Gezicht op Rome'.

dinsdag 4 t/m vrijdag 7 april, 13.30 – 14.00 uur

Kinderworkshop Maak je eigen stadsgezicht (7-11 jaar)

Hoe zag een stad er vroeger uit, Amersfoort, Rome? Bekijk eerst de 17de-eeuwse schilderijen en laat je inspireren. Knip, plak en schilder huizen, kerktorens, bomen en flatgebouwen en maak zo je eigen stad.

Kosten: € 5,- per kind (i.p.v € 8,-)
Reserveren: info@museumflehite.nl

zondag 9 april, 14.00 – 15.30 uur