Literatuur, muziek én kunst kijken

Combineer op zaterdag 8 april een bezoek aan Museum Flehite met de muzikaal-literaire voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ van Armando en Oleg Lysenko in de monumentale Mannenzaal tegenover het museum.

Zoals de naam al verklapt is Armando een van de namen wiens werk te zien is in tentoonstelling Armando tot Mulders tot Visch. Wie deze markante kunstenaar ook eens real life wilt ontmoeten kan dat doen op zaterdag 8 april. Dan verzorgt hij samen met muzikant Oleg Lysenko voorstelling Ik hoorde dat er geluisterd werd in de Mannenzaal van het St. Pieters- en Bloklands Gasthuis, een van de mooie historische monumenten die Amersfoort rijk is.

Ik hoorde dat er geluisterd werd is een cross-over van literatuur (poëzie en proza van Armando, voorgelezen door de schrijver zelf) en muziek door Oleg Lysenko op bayan (een Russische knopaccordeon) en op bandoneon.
Bezoekers van deze voorstelling kunnen daaraan voorafgaand of na afloop gratis naar Armando tot Mulders tot Visch in Flehite. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst.

Armando (1929) is een hedendaagse uomo universale, een kunstenaar die zijn gedachtegoed verbeeldt in vele disciplines. Hij is tekenaar, schilder, beeldhouwer en etser. Maar hij is ook een schrijver, filmer, theatermaker en tot 2003 een violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld. Zijn werk is in vele museale en belangrijke (particuliere) collecties in binnen- en buitenland opgenomen. Zo ook de collectie van Wim van der Meer, die momenteel in Museum Flehite wordt tentoongesteld als Armando tot Mulders tot Visch.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999 zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Hij specialiseerde zich daarna in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse conservatorium. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.

Datum:         zaterdag 8 april 2017
Locatie:        Museum Flehite, Westsingel 50, Amersfoort (tentoonstelling)
                      Kapel van de Mannenzaal, Westsingel 47, Amersfoort (voorstelling)
Tijd:               twee voorstellingen, om 14.00 uur en 17.00 uur
Kaarten:       Regulier tarief: € 25,00 (voorstelling + museumentree)
                      Museumjaarkaart: € 21,00 (voorstelling + museumentree)
Reserveren: info@mannenzaal.nl of 06-30409578