Amersfoort aan zee, Flora Flehite en Poth & Van Wittel

Onder de noemers 'Amersfoort aan zee', 'Flora Flehite' en 'Poth & Van Wittel' toont Museum Flehite deze zomer in een bescheiden expositie werken uit (voornamelijk) de eigen collectie.

Amersfoort aan zee toont de bezoeker landschappen boven of onder ‘veilig NAP’. Fraai voorbeeld daarvan is het schilderij Amersfoort vanaf de Eem van Johan Birnie.

Flora Flehite bevat rozen, anemonen, geraniums en fantasieboeketten van 1650 tot heden. Onderdeel van deze presentatie is Stilleven met vruchten van Balthasar van der Ast, een van de topstukken van Flehite.

Poth & Van Wittel laat ons Rome zien door de ogen van een 17de en 20ste eeuwse ‘meester’.

Tot en met 18 september 2016 in zaal 2: Amersfoort aan zee, Flora Flehite en Poth & Van Wittel.