Lezing: Jan Francken, dienaar van Van Oldenbarnevelt

Op maandag 7 oktober 2019 geeft senior-collectiebeheerder Dirk Steenbeek een lezing over Jan Francken, de dienaar van Johan van Oldenbarnevelt. De lezing is gratis bij museumbezoek.

Recent is het authentieke dagboek van Jan Francken, de dienaar die Johan van Oldenbarnevelt bijstond tijdens zijn maandenlange gevangenschap, weer boven water gekomen. Het bijzondere historische document is momenteel te zien in de tentoonstelling Johan & Maurits in Museum Flehite.   

Die ontdekking van het dagboek was aanleiding om de persoon van Jan Francken vanuit de schaduw in het licht te zetten. Want wie was deze man die in de acht maanden dat Johan van Oldenbarnevelt gevangenzat, hem dag en nacht bijstond?
Senior collectiebeheerder Dirk Steenbeek van Archief Eemland deed uitgebreid onderzoek naar Francken en vertelt daarover in een boeiende lezing op maandag 7 oktober om 14.00 uur in de Voorzitterszaal van  Museum Flehite.

Reserveren
De lezing Jan Franken, dienaar van Van Oldenbarnevelt is gratis bij museumbezoek.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via info@museumflehite.nl onder vermelding van 'lezing Jan Francken'. 

Wandeling over Van Oldenbarnevelt
Het Gilde Amersfoort verzorgt voorafgaand aan de lezing van Dirk Steenbeek een stadswandeling over Johan van Oldenbarnevelt. De wandeling door het historische centrum van Amersfoort start om 12.00 uur bij de Onze Lieve Vrouwe toren. De kosten voor de wandeling bedragen € 5,- p.p. Aanmelden voor de wandeling kan via info@museumflehite.nl o.v.v. 'Stadswandeling JvO 7 oktober'