Stedenbouw en ecologie, Rob Voerman vertelt over zijn kunst

Zijn architectonische installaties zijn over de hele wereld te bewonderen. Op zaterdag 20 april is kunstenaar Rob Voerman in Museum Flehite.  In een minilezing en rondleiding vertelt hij over zijn drijfveren en werk.

Stedenbouw en ecologie
Binnen het oeuvre van Rob Voerman (Deventer, 1966) speelt architectuur een prominente rol. Speciaal voor de tentoonstelling Stadsbeelden maakte hij een monumentale maquette waarvan de vormgeving refereert aan gebouwen, maar die tegelijkertijd zuiver sculpturale eigenschappen en kwaliteiten bezit.

Van Los Angeles tot Amersterdam
Voerman is een veelzijdig kunstenaar: hij vervaardigt grafiek, sculpturen, maquettes, schilderijen, foto’s en installaties. Zijn ruimtelijke projecten realiseert Rob Voerman in tentoonstellingsruimten over de hele wereld. Zoals in het MoMa in New York, Hammer Museum in Los Angeles en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Stedenbouw en ecologie
Terugkerende thema’s in het werk van Rob Voerman zijn stedenbouw en ecologie. Voerman lijkt een kritisch standpunt in te nemen ten opzicht van de wijze waarop het moderne menselijke bestaan van invloed is op de leefomgeving.

Stadsbeelden
Voerman is een van de acht kunstenaars die exposeert in de tentoonstelling Stadsbeelden in Museum  Flehite. In Stadsbeelden is te zien dat de stad in al zijn facetten ook vandaag de dag een interessant en geliefd thema is voor veel kunstenaars. Speciaal voor deze expositie maakt Rob een grote lichtbak van Ancestor City. Dit is het begin van een serie nieuwe werken.

Mini-lezing en rondleiding
Tijdens de mini-lezing en rondleiding vertelt Voerman wat zijn drijfveren zijn, hoe hij werkt en hoe hij over de hele wereld op maat gemaakte, specifieke  installaties bouwt.  Ook de thema’s die hij met zijn werk weet te verbinden worden besproken.

Datum en tijd: Zaterdag 20 april om 13.30 uur
Aanmelden: Stuur een mail naar info@museumflehite.nl o.v.v.  ‘Rob Voerman’ 
Kosten: De mini-lezing en  rondleiding zijn gratis bij museumbezoek

  • Rondleidingen bij tentoonstelling Max Keuris Meesterverteller

    Museum Flehite organiseert bij de tentoonstelling 'Max Keuris Meesterverteller' diverse rondleidingen. De rondleidingen worden gegeven door fotograaf Friso Keuris en door gastconservator Wichard Maassen. lees meer

  • Verwacht: Engelbert L'hoëst

    19 oktober 2019 t/m 26 januari 2020 In 1919, op 15 september, werd op steenworp afstand van Museum Flehite (in de Coninckstraat) Engelbert L'hoëst geboren. Nu, in 2019, organiseert Museum Flehite een jubileumtentoonstelling over de 'Zonneschilder'. lees meer

  • Originele dagboek van laatste maanden Johan van Oldenbarnevelt na 200 jaar opgedoken

    Op de 400e sterfdag van Johan van Oldenbarnevelt, maandag 13 mei, wordt na eeuwenlange anonimiteit, in Museum Flehite het originele relaas over de laatste maanden van de landsadvocaat, getoond. Het verslag, opgetekend door de dienaar van Van Oldenbarnevelt, Jan Francken, is al die tijd bewaard gebleven in particuliere boekenkasten, maar vanaf heden zichtbaar voor publiek. Het authentieke handschrift is t/m 5 januari 2020 te zien in Amersfoort. lees meer