Lezing over Johan van Oldenbarnevelt

In samenwerking met de Volksuniversiteit Amersfoort organiseert Museum Flehite in september twee keer de lezing ' Wat betekent Johan van Oldenbarnevelt voor Nederland.' Aansluitend aan de lezing kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de mini-tentoonstelling in het museum: 'Johan & Maurits - van vriend tot vijand'.

Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen die Nederland heeft gekend, werd op 14 september 1547 in Amersfoort geboren. De werklustige en intelligente Oldenbarnevelt trad na de moord op Willem van Oranje uit diens schaduw en werd de machtigste man van de opstandige Nederlandse gewesten. Ons ministaatje ontworstelde zich aan de almachtig lijkende Habsburgers en ontwikkelde zich tot een zeevarende republiek die handelsondernemingen stichtte met tentakels die reikten tot in de verre uithoeken van de wereld. Van Oldenbarnevelt gaf hier in grote mate mede vorm aan.

De lezing wordt gegegeven door Jan Niessen, auteur van de publicatie ' Johan van Oldenbarnevelt - Vormgever van de Republiek'.

Meer over de tentoonstelling Johan & Maurits - van Vriend tot Vijand.

Data: maandag 16 of maandag 23 september 2019.
Tijd: van 13.30 tot 15.30 uur
Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50

Aanmelden bij de Volksuniversiteit is noodzakelijk.
Meld hier aan voor de lezing op 16 september.
Meld hier aan voor de lezing op 23 september.

Kosten: € 18,50