Op ontdekkingsreis met kunstenaar Uwe Poth

Leer Uwe Poth en zijn werk nader kennen en ga ook zelf met potlood en papier aan de slag in een unieke wandeling met de kunstenaar door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort. Er is een extra workshop gepland op vrijdag 24 mei 2019.

Met de tentoonstelling Stadsbeelden laat Museum Flehite bezoekers kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. Eén van hen is Uwe Poth. Reizen is een belangrijk thema in het werk van deze kunstenaar. In olieverfschilderijen, collages en tekeningen neemt Poth bezoekers mee naar diverse steden in Europa. Bijzonder  onderdeel in de tentoonstelling zijn de 1-hour reisverslagen die  hij in diverse steden maakte. Bij deze vorm van werken maakt de kunstenaar een uur lang elke minuut een nieuwe schets van de omgeving.

Museum Flehite biedt de mogelijkheid om Uwe Poth te ontmoeten en nader kennis te maken met zijn schilderijen en tekeningen. De kunstenaar zal daarbij niet alleen vertellen over zijn werk, maar deelnemers gaan ook zelf met potlood en papier aan de slag om samen met hem een impressie te maken van een wandeling door het historische Amersfoort.
De middag wordt afgesloten met een drankje in het Museumcafé.

Programma (start om13.00 uur)

- Ontvangst in het museum met koffie/thee en iets lekkers

- Uwe Poth neemt deelnemers mee  op reis door zijn werk in de tentoonstelling

- Deelnemers maken samen met de kunstenaar een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en maken net als hij elke minuut een schets van wat zij zien.

- Afsluiting in het museum met een drankje  (eindtijd ca 15.00 uur)

Datum:  vrijdag 24 mei 2019
Tijd: 13.00 - 15.00 uur

Aanmelden: info@museumflehite.nl  o.v.v.  ‘Ontdekkingsreis met Uwe Poth - 24 mei’