Kinderworkshop: Schilder een fantasiedier (VOL)

16 en 23 augustus: Laat je net als veel  kunstenaars  inspireren door de natuur. Kijk, fantaseer, ontwerp en maak een aquarel van je eigen fantasiedier. (beide data zijn intussen volgeboekt)

Museum Flehite organiseert deze zomervakantie kinderworkshops in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof. Eerst bekijk je samen met kunstenares Anna Skubisz schilderijen van dieren in de  tentoonstelling ‘Armando tot Mondriaan tot Wolter’. Wat maakt deze kunstwerken uniek? Wat is er zo bijzonder aan hun kleurgebruik? Daarna ga je zelf aan de slag en maak je een aquarel van je eigen fantasiedier.

Museum Flehite  wordt grondig gerenoveerd. Het Rietveldpaviljoen is deze zomer gastlocatie voor de tentoonstelling ‘Armando tot Mondriaan tot Wolter’. De beroemde kunstschilders brachten alle drie hun jeugd door in Amersfoort en lieten zich alle drie inspireren door de natuur.

Beide workshops zijn vol. Je kunt op dinsdag 14 en 21 augustus nog wel meedoen met de workshop Maak een selfie zonder telefoon.


Praktische informatie

Locatie: Rietveldpaviljoen- Zonnehof 8
Datum: donderdag 16 augustus en donderdag 23 augustus 2018
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Kosten:  € 8,- (inclusief limonade en iets lekkers)
Opgeven vóór woensdag 15 augustus en woensdag 22 augustus 17.00 uur via educatie@museumflehite.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Meld je snel aan, want vol = vol!

  • Lezing over Johan van Oldenbarnevelt

    In samenwerking met de Volksuniversiteit Amersfoort organiseert Museum Flehite in september twee keer de lezing ' Wat betekent Johan van Oldenbarnevelt voor Nederland.' Aansluitend aan de lezing kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de mini-tentoonstelling in het museum: Johan & Maurits - van vriend tot vijand. lees meer

  • Rondleiding door de denkwereld van Carlijn Kingma

    Kunstenaar Carlijn Kingma neemt op zaterdag 23 maart bezoekers van de tentoonstelling 'Stadsbeelden' mee door haar cartografie van denkwerelden. lees meer

  • Op ontdekkingsreis met kunstenaar Uwe Poth

    Leer Uwe Poth en zijn werk nader kennen en ga ook zelf met potlood en papier aan de slag in een unieke wandeling met de kunstenaar door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort. lees meer