Kinderworkshop: Schilder een fantasiedier (VOL)

16 en 23 augustus: Laat je net als veel  kunstenaars  inspireren door de natuur. Kijk, fantaseer, ontwerp en maak een aquarel van je eigen fantasiedier. (beide data zijn intussen volgeboekt)

Museum Flehite organiseert deze zomervakantie kinderworkshops in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof. Eerst bekijk je samen met kunstenares Anna Skubisz schilderijen van dieren in de  tentoonstelling ‘Armando tot Mondriaan tot Wolter’. Wat maakt deze kunstwerken uniek? Wat is er zo bijzonder aan hun kleurgebruik? Daarna ga je zelf aan de slag en maak je een aquarel van je eigen fantasiedier.

Museum Flehite  wordt grondig gerenoveerd. Het Rietveldpaviljoen is deze zomer gastlocatie voor de tentoonstelling ‘Armando tot Mondriaan tot Wolter’. De beroemde kunstschilders brachten alle drie hun jeugd door in Amersfoort en lieten zich alle drie inspireren door de natuur.

Beide workshops zijn vol. Je kunt op dinsdag 14 en 21 augustus nog wel meedoen met de workshop Maak een selfie zonder telefoon.


Praktische informatie

Locatie: Rietveldpaviljoen- Zonnehof 8
Datum: donderdag 16 augustus en donderdag 23 augustus 2018
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Kosten:  € 8,- (inclusief limonade en iets lekkers)
Opgeven vóór woensdag 15 augustus en woensdag 22 augustus 17.00 uur via educatie@museumflehite.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Meld je snel aan, want vol = vol!

  • Walking with Chairs

    Op zondag 28 oktober en zondag 25 november vindt in Amersfoort de internationale performance ‘Walking with Chairs’ plaats. Bezoekers kunnen zelf onderdeel zijn van het project van kunstenaar Ienke Kastelein. Haar werk is ook te zien in 'Salon '18'. lees meer

  • Leerlingen in gesprek met kunstenaar

    Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan in Salon '18/ Amersfoort - Utrecht in gesprek met kunstenaars over het creatieve proces. lees meer

  • Vondst bij restauratie kade

    Bij de restauratie van de kaden van Museum Flehite kwam onlangs deze schotel uit de blubber. Het was bedoeld als versiering en door de blauwe kleur weten we dat het uit Friesland komt en dateert uit de periode 1675 - 1725. Conservator Gerard Raven schreef er over in het Friesch Dagblad. lees meer