Flehite verhuist tijdelijk naar Rietveldpaviljoen

In de tweede helft van 2018 ondergaat het monumentale gebouw van Museum Flehite een grondige renovatie. Daarom zullen de tentoonstellingen vanaf eind mei tijdelijk plaatsvinden in het Rietveldpaviljoen Amersfoort aan de Zonnehof.

Dit markante pand uit 1959 is een van de belangrijkste latere werken van architect Gerrit Rietveld (1888-1964). Het paviljoen werd ontworpen als tentoonstellingsruimte ter gelegenheid van het zevenhonderdjarig bestaan van de stad Amersfoort. Het is een gerespecteerd voorbeeld van het functioneel, zakelijk bouwen van na de Tweede Wereldoorlog. Met zijn sobere, bijna Spartaanse trekken, onderscheidt het Rietveldpaviljoen zich internationaal om zijn ruimtelijke kwaliteiten.

Het was destijds de eerste moderne kunsthal van Nederland. Meer dan vijftig jaar fungeerde het Rietveldpaviljoen als centrum voor moderne kunst in Amersfoort, met talloze (inter)nationale exposities. In 2017 onderging het paviljoen een renovatie. Tegelijkertijd ging de directe omgeving aan de Zonnehof op schop. Door de aanleg van een park rondom het paviljoen komen de ruimtelijke kwaliteiten optimaal tot hun recht.

Vanaf mei 2018 is Museum Flehite er te gast met twee tentoonstellingen. De museumcollectie is daarmee in een totaal andere ambiance te zien. Een mooie gelegenheid voor een hernieuwde kennismaking met de topstukken van Flehite. Vanaf 19 mei tot en met 23 september is tentoonstelling Armando tot Mondriaan tot Wolter te zien.

Adres: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 | 3811 ND  Amersfoort | Tel. 033  720 08 90