Amersfoortse Prachtnacht

Altijd al eens in de avonduren Museum Flehite willen bezoeken? Dat kan op zaterdag 21 april tijdens de Amersfoortse Prachtnacht. Tijdens dit evenement in de binnenstad kunnen jonge en creatieve talenten zich profileren aan het publiek.

Wat hebben jongeren zoal te bieden op het gebied van onder meer muziek, beeldende kunst, fotografie en dans? Stichting Per Expressie klust, samen met een hoop jonge enthousiastelingen, bij aan het kunst- en cultuurklimaat van Amersfoort. Al ruim vijftien zet deze organisatie zich in voor een beter cultureel klimaat in de stad. Sinds zomer 2017 is Per Expressie in gesprek met de grotere culturele instellingen in Amersfoort om de stad iets te bieden. Een laagdrempelige manier, zoals een museumnacht, om bezoekers kosteloos te laten ervaren welke jonge talenten de stad rijk is. Daaruit is het idee ontstaan voor de Amersfoortse Prachtnacht, welke op zaterdag 21 maart a.s. voor het eerst zal plaatsvinden.

De volgende locaties openen hun deuren tijdens de Amersfoortse Prachtnacht: Flint, Theater de Lieve Vrouw, de VVV, de OLV-toren, Het Eemhuis, Kunsthal KAdE, Museum Flehite, Mondriaanhuis en het Rietveldpaviljoen Amersfoort. Vanaf 21:00 tot na middernacht (de precieze eindtijd verschilt per locatie) wordt daar de programmering en de aankleding verzorgd door Per Expressie. En je hoeft er niet jong voor te zijn: alle leeftijden zijn welkom om te zien wat jong, creatief Amersfoort uit de kast trekt. Laat je verrassen door jonge beeldend kunstenaars, dj’s, fotografen, bandjes en meer.

Het programma in Museum Flehite:

21:00-21:25 Daniel Kruijt (electrofunk)
21:30-22:15 Narmy (elektronisch)
22:15-23:00 Exo Moda (electronica)
23:00-00:00 Sungazer (liquid drum n' bass)
00:00-01:00 Ecodai (drum n' bass)

Het volledige programma van de gratis toegankelijke Prachtnacht is te vinden op facebookpagina van Per Expressie.