75 jaar De Ploegh75 jaar De Ploegh

75 jaar De Ploegh

Kunstenaars laten zich inspireren door Bep Rietveld

De Amersfoortse kunstenaarsvereniging De Ploegh bestaat 75 jaar. Om dat te vieren worden op vier locaties in de stad tentoonstellingen georganiseerd, waaronder in Museum Flehite. De Ploegh-kunstenaars laten zich voor deze gelegenheid inspireren door Bep Rietveld met het thema 'Vrijheid = Verbeelding'. Te zien van 26 september t/m 8 november.

Bep Rietveld inspireert Ploegh-kunstenaars

Bep Rietveld, dochter van architect Gerrit Rietveld, verbleef in de Tweede Wereldoorlog in verschillende Jappenkampen en maakte daar voor de moeders portretten van hun kinderen. Het maken van tekeningen hielp haar de oorlog te overleven. De tentoonstelling Bep Rietveld - schilder-tekenaar in oorlogs- en vredestijd inspireerde Ploegh-kunstenaars tot het maken van klein en intiem werk rondom het thema Vrijheid = Verbeelding. 

Deelnemende kunstenaars in Museum Flehite

Dominique Ampe, Anna Belleforte, Barbara Bläsing, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Lucia Fransen, Gea Karhof, Suzan van Lieshout, Heleen van Nieuwland, Cécile van Spronsen, Peter van Tilburg, Linda Verkaaik, Louise de Vries Lentsch, José van Waarde, Monica de Jong en Jos Verschaeren.

Meer over het jublileumjaar van De Ploegh

Stadsgezicht met molen, ca 1770
Stadsgezicht met molen, ca 1770
23 oktober 2020

Portrettekenen voor kinderen - Herfstvakantie

Lees meer
20 oktober 2020

Familieworkshop Ontroerdoek - herfstvakantie

Lees meer
22 oktober 2020

Kinderworkshop Ontroerdoek - herfstvakantie

Lees meer

 

Naar agenda overzicht