Primair Onderwijs (PO)

Primair Onderwijs (PO)

Maak kennis met geschiedenis, kunst, erfgoed en Amersfoort

Museum Flehite, het stadsmuseum van Amersfoort, is al jarenlang dè aanbieder van erfgoedprojecten voor het primair onderwijs. De projecten laten leerlingen op hun eigen niveau kennismaken met geschiedenis, kunst, erfgoed en Amersfoort. Er is daarbij vooral aandacht voor ervarend en ontdekkend leren, in afwisselende werkvormen. Onze projecten zijn lesstofvervangend, ze passen in verschillende tijdvakken en sluiten aan op verschillende kerndoelen.

Museumbezoek: een ervaring rijker

Een bezoek aan Museum Flehite bevordert de ontwikkeling van historisch besef en het bewustzijn van de (historische) leefomgeving. De kinderen leren al doende, door voorwerpen uit de museumcollectie te onderzoeken. In dit leerproces worden ze begeleid door twee ervaren museumdocenten. Aan de begeleidende ouders vragen wij praktische ondersteuning bij de kijk- en doe-opdrachten. Voorafgaand aan het museumbezoek bereidt de eigen leerkracht de kinderen in een of meer lessen voor, aan de hand van een toegezonden lesbrief. Een afsluitende les op school rondt het project af.

Naast deze projecten per leerjaar is het natuurlijk ook mogelijk om -op maat- met de klas kunst te komen kijken o.l.v. onze museumdocenten.
Openingstijd voor schoolgroepen: van ma t/m vr, in de regel tussen 9.30 en 11.00. In overleg kan daarvan worden afgeweken.

Het museum op school

Wilt u liever met de groep op school blijven? Museum Flehite biedt voor de groepen 1 t/m 4 en groep 7/8 een erfgoedproject op school!

Ons aanbod

Groep 1,2,3,4: Kijkjes naar Toen
Groep 3,4: Help de Museumdirecteur!
Groep 4,5: Op stap met Jet en Jan (het leven rond 1910)
Groep 4,5,6: Kijk, kunst! (n.a.v. de Digitale Scheurkalender)
Groep 6,7: Amersfoort, Middeleeuwse Stad?!
Groep 7,8: Oorlogskinderen
Groep 7,8: De Erfenis van Oom Ferdinand

Boek direct

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:
educatie@museumflehite.nl
tel 033-247 11 06 (b.g.g. 247 11 00)

Stadsplattegrond 1588
Stadsplattegrond 1588