Primair onderwijs

Museum Flehite, het stadsmuseum van Amersfoort, is al jarenlang dè aanbieder van erfgoedprojecten voor het primair onderwijs. De projecten laten leerlingen op hun eigen niveau kennismaken met geschiedenis, kunst, erfgoed en Amersfoort. Er is daarbij vooral aandacht voor ervarend en ontdekkend leren, in afwisselende werkvormen. Onze projecten zijn lesstofvervangend, ze passen in verschillende tijdvakken en sluiten aan op verschillende kerndoelen.

Museumbezoek: een ervaring rijker
Een bezoek aan Museum Flehite bevordert de ontwikkeling van historisch besef en het bewustzijn van de (historische) leefomgeving. De kinderen leren al doende, door voorwerpen uit de museumcollectie te onderzoeken. In dit leerproces worden ze begeleid door twee ervaren museumdocenten. Aan de begeleidende ouders vragen wij praktische ondersteuning bij de kijk- en doe-opdrachten. Voorafgaand aan het museumbezoek bereidt de eigen leerkracht de kinderen in een of meer lessen voor, aan de hand van een toegezonden lesbrief. Een afsluitende les op school rondt het project af.

Naast deze projecten per leerjaar is het natuurlijk ook mogelijk om -op maat-  met de klas kunst te komen kijken o.l.v. onze museumdocenten.
Openingstijd voor schoolgroepen: van ma t/m vr,  in de regel tussen 9.30 en 11.00. In overleg kan daarvan worden afgeweken.

Het museum op school
Wilt u liever met de groep op school blijven? Museum Flehite biedt voor de groepen 1 t/m 4 en groep 7/8 een Erfgoedproject op School!

Extra aanbod:  75 jaar vrijheid voor groep  7 en  8

 Alle leerlingen van groep 7 en 8 in Amersfoort krijgen van de gemeente het boekje KINDEREN & OORLOG 1940-1945 / IK & VRIJHEID 2020 aangeboden. Voor het historisch bronnenonderzoek (les 2. zie lesbrief voor de leerkracht) staan de bronnen in bijgaande PDF
Voor vragen betreffende dit project kunt u zich wenden tot Lydia Edelkoort

Ons aanbod in het kort (klik op de titels voor meer informatie - PDF-document)

Groep 1,2,3,4: Kijkjes naar Toen (kijkkasten op school)
Groep 3,4: Help de Museumdirecteur!
Groep 4,5: Op stap met Jet en Jan (het leven rond 1910)
Groep 4,5,6: Kijk, kunst! (n.a.v. de Digitale Scheurkalender)
Groep 6,7: Amersfoort, Middeleeuwse Stad?!
Groep 7,8: Oorlogskinderen
Groep 7,8: De Erfenis van Oom Ferdinand (museumobjecten op school)

Of bekijk het totale aanbod hier (PDF-document) voor het schooljaar 2019-2020

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:
educatie@museumflehite.nl
tel 033-247 11 06 (b.g.g. 247 11 00)