Kinderactiviteiten

In Museum Flehite is voor kinderen altijd wat doen! Bij de balie kun je bijvoorbeeld om een gratis speurtocht vragen en in Depot Junior mag je oude voorwerpen zomaar vastpakken en uitproberen. Ook hebben we kleding van vroeger die je gewoon mag aantrekken. Tenslotte organiseert het museum regelmatig diverse creatieve kinderactiviteiten zoals kinderworkshops en inloopateliers.

Ontdek het museum via een puzzeltocht!
In Museum Flehite is veel kunst over Amersfoort te zien. Voor kinderen is er nu ook een puzzeltocht waarin ze zelf meer over kunst kunnen ontdekken. Al doende loop je door de tentoonstellingen in het museum en kom je ondertussen leuke dingen te weten. Je kunt deze puzzeltocht gratis afhalen bij de balie.

Inloopatelier
In (en soms ook buiten) de schoolvakanties organiseert Museum Flehite soms een lnloopatelier. Dan kunnen kinderen in Depot Junior onder begeleiding iets moois knutselen dat aansluit op een lopende tentoonstelling. Check onze pagina Nieuws voor actuele inloopateliers.

Kinderworkshops
Regelmatig organiseert Museum Flehite kinderworkshops die aansluiten bij actuele tentoonstellingen. Bij deze activiteit bekijken de kinderen eerst onder begeleiding van een museummedewerker een historisch voorwerp of kunstwerk in het museum. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag. Een kinderworkshop kost € 8,- per kind. Check onze pagina Nieuws voor actuele kinderworkshops.

Reserveren is gewenst en kan via info@museumflehite.nl of 033 –  2471100. Maximaal 15 kinderen per workshop.

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in ons museum!
De creatieve kinderworkshops zijn ook te reserveren als verjaardagsfeestje. Deze speciale verjaardagworkshop kost € 80,- voor groepen t/m tien kinderen. Dit is inclusief limonade, koek en natuurlijk een aardigheidje voor de jarige.

Meer info en reserveren via info@museumflehite.nl of 033 –  2471100.