Kinderactiviteiten

In Museum Flehite is voor kinderen altijd wat doen! Bij de balie kun je bijvoorbeeld om een gratis speurtocht vragen en in Depot Junior mag je oude voorwerpen zomaar vastpakken en uitproberen. Ook hebben we kleding van vroeger die je gewoon mag aantrekken. Tenslotte organiseert het museum regelmatig diverse creatieve kinderactiviteiten zoals kinderworkshops en inloopateliers.

Ontdek het museum via een puzzeltocht!
In Museum Flehite is veel kunst over Amersfoort te zien. Voor kinderen is er nu ook een puzzeltocht waarin ze zelf meer over kunst kunnen ontdekken. Al doende loop je door de tentoonstellingen in het museum en kom je ondertussen leuke dingen te weten. Je kunt deze puzzeltocht gratis afhalen bij de balie.

Inloopatelier
In (en soms ook buiten) de schoolvakanties organiseert Museum Flehite soms een lnloopatelier. Dan kunnen kinderen in Depot Junior onder begeleiding iets moois knutselen dat aansluit op een lopende tentoonstelling. Check onze pagina Nieuws voor actuele inloopateliers.

Kinderworkshops
Regelmatig organiseert Museum Flehite kinderworkshops die aansluiten bij actuele tentoonstellingen. Bij deze activiteit bekijken de kinderen eerst onder begeleiding van een museummedewerker een historisch voorwerp of kunstwerk in het museum. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag. Een kinderworkshop kost € 8,- per kind. Check onze pagina Nieuws voor actuele kinderworkshops.

Reserveren is gewenst en kan via info@museumflehite.nl of 033 –  2471100. Maximaal 15 kinderen per workshop.

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in ons museum!
In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes terecht voor een bijzondere verjaardagworkshop. Deze kunnen aansluiten bij een actuele tentoonstelling (zie Kinderworkshops). Daarnaast kan voor vaste thema's worden gekozen:
-  Joris en De Draak
-  Stadskist/Schatkist
-  De Toverlantaarn (vanaf mei 2017)
Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Reserveren en kosten
Kinderfeestjes van museum Flehite zijn geschikt voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. 
De workshops vinden in principe plaats op woensdag- of vrijdagmiddag of in het weekend met als aanvangstijd 14.00 uur. In overleg  zijn  andere dagen of tijdstippen mogelijk. Interesse? Graag minstens drie weken van tevoren een mail te sturen aan educatie@museumflehite.nl waarin wordt vermeld: datum, aantal kinderen, gewenste thema en uw telefoonnummer.

De workshop kost € 80,- euro voor groepen t/m tien kinderen. Bij deelname van meer dan 10 kinderen komt er € 8,- per kind bij. Het maximum aantal kinderen is vijftien.