KinderfeestjeKinderfeestje

Kinderfeestje

Jarig? vier het met een creatieve workshop in het museum

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes terecht voor een creatief kinderfeestje. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, of wist je dat Sint Joris de beschermheilige van Amersfoort is? Je vindt hem overal terug in de stad. Luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum. Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Alle Verjaardagsworkshops

De Toverlantaarn
Een toverlantaarn is een apparaat waarin kleine plaatjes op een groot scherm worden geprojecteerd. Het is eigenlijk een voorloper van de film- en diaprojector, en ook van televisie, video en multimedia. In deze workshop zal de museumdocent uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Daarna ga je zelf toveren: kleine plaatjes maken voor in de lantaarn. Als ze klaar zijn worden deze op de muur geprojecteerd en mogen ouders ze komen bewonderen (leeftijd: 7-12 jaar).

Joris en de Draak
Sint Joris is de beschermheilige van Amersfoort. Hij gaf zijn naam aan de hoofdkerk van de stad, zijn afbeelding was te vinden op het stadszegel van Amersfoort en zijn wapen is nog steeds ook dat van Amersfoort. St. Joris is nog in de stad terug te vinden op o.a. de Hof maar ook in het museum. In deze workshop wordt het verhaal van Joris en de Draak verteld. Daarna gaan de kinderen hun eigen draak maken (leeftijd 8-12 jaar).

Wisselende creatieve workshop 
Bij de actuele wisseltentoonstellingen organiseren wij steeds een nieuwe creatieve workshop. Deze zijn ook als kinderfeestje (leeftijd: 6 -12 jaar) te boeken. Neem voor het laatste aanbod contact op met educatie@museumflehite.nl.

Praktische informatie:


Kosten: € 110,- voor groepen t/m 10 kinderen. Inclusief limonade, koek en een aardigheidje voor de jarige. Bij meer dan 10 kinderen voor elk kind € 10,- extra.
Tijd: ma-vr 14.30-16.00 uur of 15.00-16.30 uur (behalve in de schoolvakanties).
Meer informatie of maatwerk: stuur een mail aan educatie@museumflehite.nl of bel 033 – 2471100
Reserveren: Stuur minstens drie weken van tevoren een mail  aan educatie@museumflehite.nl waarin wordt vermeld:

  • datum
  • aantal kinderen
  • leeftijd jarige
  • gewenste thema
  • uw telefoonnummer 

Stuur nu je reservering of vraag

Heiligenbeeld
Heiligenbeeld
23 juli 2024 - 5 november 2024

Gratis rondleidingen op dinsdag

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

Tip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

tip: Waterkaart van Fasade

Lees meer

 

Naar agenda overzicht