KinderfeestjeKinderfeestje

Kinderfeestje

Jarig? vier het met een creatieve workshop in het museum

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes terecht voor een creatief kinderfeestje. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, of wist je dat Sint Joris de beschermheilige van Amersfoort is? Je vindt hem overal terug in de stad. Luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum. Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Alle Verjaardagsworkshops

De Toverlantaarn
Een toverlantaarn is een apparaat waarin kleine plaatjes op een groot scherm worden geprojecteerd. Het is eigenlijk een voorloper van de film- en diaprojector, en ook van televisie, video en multimedia. In deze workshop zal de museumdocent uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Daarna ga je zelf toveren: kleine plaatjes maken voor in de lantaarn. Als ze klaar zijn worden deze op de muur geprojecteerd en mogen ouders ze komen bewonderen.

Joris en de Draak
Sint Joris is de beschermheilige van Amersfoort. Hij gaf zijn naam aan de hoofdkerk van de stad, zijn afbeelding was te vinden op het stadszegel van Amersfoort en zijn wapen is nog steeds ook dat van Amersfoort. St. Joris is nog in de stad terug te vinden op o.a. de Hof maar ook in het museum. In deze workshop wordt het verhaal van Joris en de Draak verteld. Daarna gaan de kinderen hun eigen draak maken.

De schatkist
In het museum staat de echte stadskist van Amersfoort die al meer dan 400 jaar oud is. Bij deze workshop kijken we eerst goed naar de stadkist want hier valt heel veel over te vertellen; over hoe hij gemaakt is, waarom er negen sloten op zitten en waarvoor hij gebruikt werd. Daarna ga je je eigen schatkistje maken, hierin kan jij dingen die je mooi vindt en zuinig op bent bewaren.

Reserveren en kosten

Kinderfeestjes van museum Flehite zijn geschikt voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De verjaardagworkshop kost € 80,- voor groepen t/m 10 kinderen. Dit is inclusief limonade en koek en een aardigheidje voor de jarige.

De workshops duren anderhalf uur en vinden in principe plaats op woensdag- of vrijdagmiddag of in het weekend met als aanvangstijd 14.00 uur. In overleg zijn andere dagen of tijdstippen mogelijk. Interesse? Graag minstens drie weken van tevoren een mail te sturen aan educatie@museumflehite.nl (of bel 033 – 2471100) waarin wordt vermeld: datum, aantal kinderen, gewenste thema en uw telefoonnummer.

Vierkante muts
Vierkante muts
3 augustus 2021

**VOL ** LANTERFANTERLANDSCHAP 

Lees meer
6 augustus 2021

Kinderworkshop ZELFPORTRET EN ZWARTE VINGERS 

Lees meer
20 augustus 2021

**VOL** Kinderworkshop AQUARELDORADO 

Lees meer

 

Naar agenda overzicht