Bezoek met kinderenBezoek met kinderen

Bezoek met kinderen

Museum Flehite - Een gezellig en inspirerend uitje voor het hele gezin

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in Amersfoort? In Museum Flehite is van alles te doen. 

Ontdek Museum Flehite in Amersfoort. Hier komen kunst en geschiedenis samen. Samen met het hele gezin doe je een stap terug in de tijd en bewonder de middeleeuwse schatten van Amersfoort. Of je laat je inspireren door de steeds wisselende kunsttentoonstellingen met kleurrijke schilderijen en unieke sculpturen. Speciaal voor gezinnen worden er creatieve activiteiten en workshops georganiseerd. Zo ligt er altijd een spannende speurtocht klaar bij de receptie van het museum. Je kunt er je kinderfeestje vieren  en in de schoolvakanties zijn er creatieve workshops voor kinderen of voor het hele gezin.

Kom voor een gezellig uitje samen naar Museum Flehite en laat je meevoeren in de verhalen van Amersfoort en inspirerende kunst.

Ontdek wat er nu te doen is in de agenda

Groote in de Kunst

Een verrassende tentoonstelling over de breed getalenteerde Henk Groote (Groningen, 1947). Er is werk van eigen hand én uit zijn veelzijdige collectie te zien. Verhalen uit Grootes voormalige leven als popmuzikant, restaurateur, kunstenaar en galeriehouder schetsen een beeld van deze creatieve alleskunner. Te zien t/m 23 juni.

Het Indische Licht

Tijdens de Tweede Wereldoorlog schilderde en tekende Bep Rietveld (1913-1999) portretten van vrouwen en kinderen in Japanse gevangenkampen in Nederlands-Indië. Na Bep Rietveld, schilder-tekenaar in oorlogs- en vredestijd uit 2020 doken er nog eens vijftien tekeningen van haar hand op. Deze zijn nu te zien, t/m 23 juni.

KUNST van NU

Een blik in de collectie hedendaagse, met name Amersfoortse kunst. Belangrijk onderdeel daarvan is de in langdurig bruikleen verkregen 'kerncollectie' schilderijen en beelden van Armando. Daarnaast is in deze expositie werk te zien van onder anderen Ger de Joode, Jaap Hillenius en Otto Egberts. Te zien t/m 23 juni.

Chris Lanooy

Chris Lanooy (1881-1948) was een veelzijdig kunstenaar die hield van experimenteren. Hij was schilder, tekenaar, beeldhouwer en maakte glas-in-lood-kunst. In zowel de keramiek- als de glaskunst ontpopte hij zich tot een vernieuwer. In Museum Flehite zijn schilderijen en keramiek te zien, geschonken door de erven Lanooy.

Voor kinderen en families worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd.

  • Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje.
  • In Depot Junior kun je oefenen in het tekenen van een zelfportret. Verschillende opdrachten helpen je daarbij.

Vakantieactiviteiten

In de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie van regio Midden Nederland organiseert Museum Flehite creatieve workshops voor kinderen en voor het hele gezin. Voor een overzicht van alle actuele activiteiten kunt u kijken in de agenda.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze vakantieactiviteiten voor kinderen of het hele gezin? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Nu inschrijven voor de nieuwsbrief

Ben je jarig? Vier een creatief kinderfeestje in het museum!

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes een creatief kinderfeestje vieren. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen toverlantaarn of luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een workshop te doen die aansluit bij de kunsttentoonstelling van dat moment.

Meer over de kinderfeestjes

Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Bosstilleven, ca 1700
Bosstilleven, ca 1700