Bezoek met kinderenBezoek met kinderen

Bezoek met kinderen

Museum Flehite - Een gezellig en inspirerend uitje voor het hele gezin

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in Amersfoort? In Museum Flehite is van alles te doen. 

Ontdek Museum Flehite in Amersfoort. Hier komen kunst en geschiedenis samen. Samen met het hele gezin doe je een stap terug in de tijd en bewonder de middeleeuwse schatten van Amersfoort. Of je laat je inspireren door de steeds wisselende kunsttentoonstellingen met kleurrijke schilderijen en unieke sculpturen. Speciaal voor gezinnen worden er creatieve activiteiten en workshops georganiseerd. Zo ligt er altijd een spannende speurtocht klaar bij de receptie van het museum. Je kunt er je kinderfeestje vieren  en in de schoolvakanties zijn er creatieve workshops voor kinderen of voor het hele gezin.

Kom voor een gezellig uitje samen naar Museum Flehite en laat je meevoeren in de verhalen van Amersfoort en inspirerende kunst.

Ontdek wat er nu te doen is in de agenda

Wolter & Water

Hendrik Jan Wolter (1873-1952) was sterk gefascineerd door de weergave van uiteenlopende soorten water. Zijn werk is doordrenkt met een onweerstaanbare aantrekkingskracht tot de beweging, tinten en weerkaatsing van water. Wolters schilderijen, variërend van spiegelende grachten, tot kabbelende beekjes, glinsterende rivieren en onstuimige golven, getuigen van zijn verlangen om de ziel van water vast te leggen. Hij besteedde zijn carrière aan het verkennen van de subtiele nuances van licht en kleur die water te bieden heeft. Zijn meesterlijke penseelstreken brachten het schitterende en hypnotiserende karakter van water in al zijn facetten tot leven.Wolter & Water wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de kunstenaar door de stichting Vrienden van de schilder H.J. Wolter en Museum Flehite. Te zien t/m 1 april 2024 in Museum Flehite Amersfoort.

Voor kinderen en families worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd.

  • Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje.

Vakantieactiviteiten

In de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie van regio Midden Nederland organiseert Museum Flehite creatieve workshops voor kinderen en voor het hele gezin. Voor een overzicht van alle actuele activiteiten kunt u kijken in de agenda.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze vakantieactiviteiten voor kinderen of het hele gezin? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Nu inschrijven voor de nieuwsbrief

Ben je jarig? Vier een creatief kinderfeestje in het museum!

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes een creatief kinderfeestje vieren. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, of wist je dat Sint Joris de beschermheilige van Amersfoort is? Je vindt hem overal terug in de stad. Luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum. Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Meer over de kinderfeestjes

Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Zweep van Kotälla
Zweep van Kotälla
2 januari 2024 - 26 maart 2024

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
2 december 2023 - 1 april 2024

Wolter & Water, altijd wat leuks voor kids en families

Lees meer
13 maart 2024

Vol van Kunst

Lees meer

 

Naar agenda overzicht