Bezoek met kinderenBezoek met kinderen

Bezoek met kinderen

Museum Flehite - Een gezellig en inspirerend uitje voor het hele gezin

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in Amersfoort? In Museum Flehite is van alles te doen. 

Ontdek Museum Flehite in Amersfoort. Hier komen kunst en geschiedenis samen. Samen met het hele gezin doe je een stap terug in de tijd en bewonder de middeleeuwse schatten van Amersfoort. Of je laat je inspireren door de steeds wisselende kunsttentoonstellingen met kleurrijke schilderijen en unieke sculpturen. Speciaal voor gezinnen worden er creatieve activiteiten en workshops georganiseerd. Zo ligt er altijd een spannende speurtocht klaar bij de receptie van het museum. Je kunt er je kinderfeestje vieren  en in de schoolvakanties zijn er creatieve workshops voor kinderen of voor het hele gezin.

Kom voor een gezellig uitje samen naar Museum Flehite en laat je meevoeren in de verhalen van Amersfoort en inspirerende kunst.

Ontdek wat er nu te doen is in de agenda

Kunst & Zoo

Kunst & Zoo in Museum Flehite is een familietentoonstelling over de fascinatie van de mens voor het dier. Grappige, ontroerende en aangrijpende verhalen van medewerkers en bezoekers van het jarige DierenPark Amersfoort laten zien hoe de kijk van de mens op het dier in de afgelopen 75 jaar is veranderd. Hun liefde en respect voor de natuur wordt gedeeld door de exposerende kunstenaars. Zij onderzoeken de actuele kwetsbare balans tussen mens en dier. Een gigantische ijsbeer, gemaakt door Florentijn Hofman verkeerd in hoge nood en staat in de gracht te pissen. De Wonderkamer met plastic dieren van kunstenaarsduo A+B laat zien hoe achteloos we met de natuur omgaan. Er is ook werk van Peter Vos, Adriana van Zoest, Mattijn Franssen, Marjan Jaspers, Emile van der Kruk, Leontine Sies, Anna Skubisz, Wendela van Lynden en anderen. Te zien van 8 juli t/m 19 november in Museum Flehite Amersfoort.

De tentoonstelling is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Voor kinderen en families worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd.

  • Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje. Je kruipt in een dierenhuid (onesie) en ontdekt van alles onderweg.
  • In Depot Junior teken je zo precies mogelijk een das of ander dier na en zijn er wisselende andere creatieve activiteiten met dieren in de hoofdrol. 
  • Extra activiteiten: op 16 en 17 september bouw je in Depot Junior met klei en takken jouw ideale dierenverblijf na.

Vakantieactiviteiten

In de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie van regio Midden Nederland organiseert Museum Flehite creatieve workshops voor kinderen en voor het hele gezin. Voor een overzicht van alle actuele activiteiten kunt u kijken in de agenda.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze vakantieactiviteiten voor kinderen of het hele gezin? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Nu inschrijven voor de nieuwsbrief

Ben je jarig? Vier een creatief kinderfeestje in het museum!

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes een creatief kinderfeestje vieren. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, of wist je dat Sint Joris de beschermheilige van Amersfoort is? Je vindt hem overal terug in de stad. Luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum. Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Meer over de kinderfeestjes

Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Foto: Ralf SilviusFoto: Ralf Silvius
Gezicht op de Hof, 1631
Gezicht op de Hof, 1631
18 oktober 2023

Kinderworkshop: Rariteitenkabinet à la A+B

Lees meer
19 oktober 2023

Kinderworkshop: Dierentuin in een doosje

Lees meer
1 augustus 2023 - 19 november 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1