Bezoek met kinderenBezoek met kinderen

Bezoek met kinderen

Van creatieve workshops tot kinderfeestjes

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in Amersfoort? In Museum Flehite is van alles te doen. 

Sculpture Breathes Life, altijd wat leuks voor kinderen

In Museum Flehite is tot en met 25 juni werk te zien uit het rijke oeuvre van de Amerikaanse kunstenaar Philip Haas: Sculpture Breathes Life. Tijdens deze tentoonstelling is er voor kinderen altijd wat leuks te doen in het museum:

  • Bij de entree is een leuk speurboekje verkrijgbaar. Daarmee maken kinderen opdrachten en ontdekken hoe kunstwerken uit de kunstgeschiedenis zijn veranderd van schilderij naar beeldhouwwerk of tot leven komen in een film.
  • In Depot Junior kunnen ze zelf aan de slag met het schaduwtheater. En met behulp van magneetvruchten maken kinderen hun eigen Arcimboldo-portret.

Ontdek wat er nu te doen is in de agenda

Vakantieactiviteiten

In de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie van regio Midden Nederland organiseert Museum Flehite creatieve workshops voor kinderen en voor het hele gezin. Voor een overzicht van alle actuele activiteiten kunt u kijken in de agenda.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze vakantieactiviteiten voor kinderen of het hele gezin? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Nu inschrijven voor de nieuwsbrief

Ben je jarig? Vier een creatief kinderfeestje in het museum!

In Museum Flehite kan je met je vriendjes of vriendinnetjes een creatief kinderfeestje vieren. De workshops gaan over de geschiedenis van Amersfoort of sluiten aan bij tentoonstelling van dit moment. Maak bijvoorbeeld je eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, of wist je dat Sint Joris de beschermheilige van Amersfoort is? Je vindt hem overal terug in de stad. Luister naar het verhaal van Joris en de Draak en maak daarna zelf een mooie draak. Ook kun je er voor kiezen een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum. Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Meer over de kinderfeestjes

Vierkante muts
Vierkante muts
21 maart 2023 - 6 juni 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
1 maart 2023 - 26 juni 2023

Sculpture Breathes Life, altijd wat leuks voor kids

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1