Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen van bezoekers

Heb je een vraag over het bestellen van tickets, wil je meer weten over de bereikbaarheid van Museum Flehite of heb je een andere vraag? Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@museumflehite.nl

Moet ik vooraf een ticket reserveren om het museum te bezoeken?

Vanaf 1 juni 2020 werkt Museum Flehite voorlopig alleen met e-tickets en tijdsloten. Dit i.v.m. de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het niet te druk wordt in het museum en dat iedereen zich kan houden aan de regel van 1,5 meter afstand. Iedereen, dus ook houders van bijvoorbeeld een Museumkaart * of Vriendenpas, dient vooraf een ticket te bestellen voor een bepaalde dag een een bepaald tijdstip via de ticketshop

Lukt het niet online een ticket te reserveren, neem dan telefonisch contact op met het museum: 033-247 11 00

* LET OP: Ondanks dat vooraf een e-ticket is aangeschaft, moeten wij de Museumkaart bij de entree scannen. Dit kan niet op afstand, dus neem je kaart mee naar het museum. Zonder het tonen van Museumkaart geldt het reguliere tarief.

Wat doet Museum Flehite nog meer om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen vanwege het coronavirus?

We hebben looproutes ingesteld en hanteren zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer zodat je zo min mogelijk contact met andere bezoekers hoeft te hebben. Daarnaast wordt het museum intensiever schoongemaakt. Denk aan kluisjes, sleutels en toiletten. Maar ook deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten. Bij de entree en op meerdere plekken in de expositieruimte kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.

Kan ik in Museum Flehite een Museumkaart aanschaffen?

Ja, museumkaarten zijn te koop aan de balie van het museum. Je kunt de kaart direct gebruiken. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt je terecht bij de Museumvereniging.

Is Museum Flehite toegankelijk voor mindervaliden?

Het museumgebouw is toegankelijk met een rolstoel aan de ingang aan de Westsingel 50. Via de lift kunnen alle verdiepingen worden bereikt. Een bezoeker in een rolstoel (ook te leen bij de receptie) mag een begeleider meenemen. De entree voor deze begeleider is gratis. Verder is er een invalidentoilet en in het museum staan krukjes klaar die u kunt gebruiken om even uit te rusten.

Waar kan ik parkeren in de buurt van Museum Flehite?

In het centrum van Amersfoort kan dat het beste in een van de parkeergarages. In de nabijheid van het museum zijn dat: Stadhuisplein (Stadhuisplein 10) en St. Jorisplein (St. Jorisplein 34). Voor meer informatie en een overzicht van alle parkeergarages in de buurt: parkeren in Amersfoort.

Mag ik mijn hond meenemen naar het museum?

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden uitgezonderd. Museum Flehite behoudt zich wel het recht voor om, vanwege conserveringsvoorwaarden van sommige werken in sommige ruimtes, hulphonden niet toe te laten.

Kan ik Vriend worden van Museum Flehite?

Ja, graag! Als Vriend van Museum Flehite steun je het museum bij het realiseren van plannen en ambities. Als Vriend heb je altijd gratis toegang (voor twee personen) en krijg je 20% korting op publicaties van Museum Flehite. Ook ontvang je een uitnodiging voor de jaarlijkse vriendenlezing.

Stuur een e-mail naar info@museumflehite.nl. Geef naam, adres, telefoonnummer door o.v.v. 'Vriend worden'. Het secretariaat neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Na betaling van de contributie (€ 50,- per jaar) ontvang je van het museum een Vriendenkaart.

Celdeur van de Dieventoren
Celdeur van de Dieventoren
23 oktober 2020

Portrettekenen voor kinderen - Herfstvakantie

Lees meer
20 oktober 2020

Familieworkshop Ontroerdoek - herfstvakantie

Lees meer
22 oktober 2020

Kinderworkshop Ontroerdoek - herfstvakantie

Lees meer

 

Naar agenda overzicht