Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen van bezoekers

Heb je een vraag over het bestellen van tickets, wil je meer weten over de bereikbaarheid van Museum Flehite of heb je een andere vraag? Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@museumflehite.nl

Moet ik vooraf een ticket reserveren om het museum te bezoeken?

Vanaf 25 september 2021 is het niet meer verplicht om vooraf te reserveren. Dit mag uiteraard wel om druktes te voorkomen.

Lukt het niet online een ticket te reserveren, neem dan telefonisch contact op met het museum: 033-247 11 00

* LET OP: Ondanks dat vooraf een e-ticket is aangeschaft, moeten wij de Museumkaart bij de entree scannen. Zonder het tonen van Museumkaart geldt het reguliere tarief.

Hoe zit het met mondkapjes in het museum? Wel/niet verplicht?

Met ingang van 26 juni 2021 zijn mondkapjes niet meer verplicht voor een museumbezoek.

Wat doet Museum Flehite nog meer om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen vanwege het coronavirus?

Het museum wordt vaker schoongemaakt. Denk aan kluisjes, sleutels en toiletten, maar ook deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten. Bij de entree en op meerdere plekken in de expositieruimte kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.

Kan ik in Museum Flehite een Museumkaart aanschaffen?

Ja, museumkaarten zijn te koop aan de balie van het museum. Je kunt de kaart direct gebruiken. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt je terecht bij de Museumvereniging.

Is Museum Flehite toegankelijk voor mindervaliden?

Het museumgebouw is toegankelijk met een rolstoel aan de ingang aan de Westsingel 50. Via de lift kunnen alle verdiepingen worden bereikt. Een bezoeker in een rolstoel (ook te leen bij de receptie) mag een begeleider meenemen. De entree voor deze begeleider is gratis. Verder is er een invalidentoilet en in het museum staan krukjes klaar die u kunt gebruiken om even uit te rusten.

Kan ik met de auto naar het museum komen?

Let op de historische binnenstad van Amersfoort in autoluw.

Parkeren in de buurt
De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages aan de rand van het autoluwe gebied. In de buurt van het museum, op 5 a 10 minuten loopafstand zijn dat: Stadhuisplein  en St. Jorisplein. In de directe omgeving van het museum zijn er geen parkeerplaatsen meer, alleen nog vergunninghoudersplaatsen.

Even iemand afzetten?
Is het nodig om iemand even af te zetten voor de deur van het museum? Dat kan. Neem minimaal 1 uur van te voren contact op met de receptie via info@museumflehite.nl of 030-033-247 11 00. Geef uw naam, kenteken en aankomsttijd door, dan regelt het museum een tijdelijke ontheffing voor u.

Parkeren voor minder validen
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunninggebieden en mag er, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten. Meer info.

Mag ik mijn hond meenemen naar het museum?

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden uitgezonderd. Museum Flehite behoudt zich wel het recht voor om, vanwege conserveringsvoorwaarden van sommige werken in sommige ruimtes, hulphonden niet toe te laten.

Kan ik Vriend worden van Museum Flehite?

Ja, graag! Als Vriend van Museum Flehite steun je het museum bij het realiseren van plannen en ambities. Als Vriend heb je altijd gratis toegang (voor twee personen) en krijg je 20% korting op publicaties van Museum Flehite. Ook ontvang je een uitnodiging voor de jaarlijkse vriendenlezing.

Stuur een e-mail naar info@museumflehite.nl. Geef naam, adres, telefoonnummer door o.v.v. 'Vriend worden'. Het secretariaat neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Na betaling van de contributie (€ 50,- per jaar) ontvang je van het museum een Vriendenkaart.

Biervaatje
Biervaatje