Veel gestelde vragenVeel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen van bezoekers

Heb je een vraag over het bestellen van tickets, wil je meer weten over de bereikbaarheid van Museum Flehite of heb je een andere vraag? Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@museumflehite.nl

Moet ik vooraf een ticket reserveren om het museum te bezoeken?

Dit mag, maar is niet verplicht. We raden je wel aan om vooraf een ticket met tijdslot te boeken. Op deze manier kunnen we het aantal bezoekers zoveel mogelijk reguleren en ben je altijd verzekerd van toegang op het tijdstip dat jou uitkomt. .

Lukt het niet online een ticket te reserveren, neem dan telefonisch contact op met het museum: 033-247 11 00

* LET OP: Ondanks dat vooraf een e-ticket is aangeschaft, moeten wij de Museumkaart bij de entree scannen. Zonder het tonen van Museumkaart geldt het reguliere tarief.

Welke betaalmiddelen accepteert Museum Flehite?

Aan de balie van Museum Flehite kan dan uitsluitend met pinpas of creditcard (Visa en MasterCard, geen American Express) worden afgerekend.

Kan ik gebruikmaken van de garderobe en een kluisje?

Museum Flehite beschikt over kluisjes om je bezittingen in op te slaan tijdens je bezoek. Ook is er een garderobe waar je je jas op kunt hangen. Voor het sluiten van de kluisjes heb je een 50 cent-munt nodig; deze krijg je na afloop terug.

Ben ik verplicht gebruik te maken van de garderobe en/of een kluisje?

Alleen (hand)tasjes mogen wel mee het museum in. De maximale grootte die hiervoor geldt is A4 formaat. Verder vragen we je om andere spullen, zoals een jas of grotere tas, in de garderobe en/of kluisje achter te laten. Rugtassen passen niet in de lockers en kunnen worden afgegeven bij de balie.

Ik heb mijn Museumkaart al wel besteld, maar nog niet ontvangen. Kan ik toch het museum bezoeken met het tarief voor Museumkaarthouders?

Bezoekers die in het bezit zijn van een geldige Museumkaart maar deze – om welke reden dan ook – niet ter plekke kunnen tonen, hebben geen recht op toegang. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart worden niet geaccepteerd.

Kan ik in Museum Flehite een Museumkaart aanschaffen?

Ja, museumkaarten zijn te koop aan de balie van het museum. Je kunt de kaart direct gebruiken. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt je terecht bij de Museumvereniging.

Ik heb een Vriendenloterij VIP-kaart. Kan ik daarmee ook gratis Museum Flehite bezoeken?

Nee, helaas is deze kaart bij ons niet geldig.

Is Museum Flehite toegankelijk voor mensen met een beperking?

Het museumgebouw is toegankelijk met een rolstoel aan de ingang aan de Westsingel 50. Via de lift kunnen alle verdiepingen worden bereikt. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen mogen gratis een begeleider meenemen. Rolstoelen zijn ook te leen bij de kassa en in het museum staan krukjes klaar die je kunt gebruiken om even uit te rusten. Flehite beschikt over een aangepast toilet. Raadpleeg voor meer informatie de pagina toegankelijkheid.

Kan ik met de auto naar het museum komen?

Let op: de historische binnenstad van Amersfoort in autoluw.

Parkeren in de buurt
De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages aan de rand van het autoluwe gebied. In de buurt van het museum, op 5 a 10 minuten loopafstand zijn dat: Stadhuisplein en St. Jorisplein. In de directe omgeving van het museum zijn er geen parkeerplaatsen meer, alleen nog vergunninghoudersplaatsen.

Even iemand afzetten?
Is het nodig om iemand even af te zetten voor de deur van het museum? Dat kan. Neem minimaal 1 uur van te voren contact op met de receptie via info@museumflehite.nl of 033-247 11 00. Geef uw naam, kenteken en aankomsttijd door, dan regelt het museum een tijdelijke ontheffing voor u.

Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunninggebieden en mag er, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten. Meer info.

Mag ik mijn hond meenemen naar het museum?

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden uitgezonderd. Museum Flehite behoudt zich wel het recht voor om, vanwege conserveringsvoorwaarden van sommige werken in sommige ruimtes, hulphonden niet toe te laten.

Kan ik Vriend worden van Museum Flehite?

Ja, graag! Als Vriend van Museum Flehite steun je het museum bij het realiseren van plannen en ambities. Als Vriend heb je altijd gratis toegang (voor twee personen) en krijg je 20% korting op publicaties van Museum Flehite. Ook ontvang je een uitnodiging voor de jaarlijkse vriendenlezing.

Stuur een e-mail naar info@museumflehite.nl. Geef naam, adres, telefoonnummer door o.v.v. 'Vriend worden'. Het secretariaat neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Na betaling van de contributie (€ 50,- per jaar) ontvang je van het museum een Vriendenkaart.

De Heiligenberg, 1851
De Heiligenberg, 1851
30 april 2024 - 18 juni 2024

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
5 juni 2024

Vol van Kunst

Lees meer

 

Naar agenda overzicht