Museum Flehite is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
Waar kan ik parkeren in de buurt?
De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages aan de rand van het autoluwe gebied. In de buurt van het museum, op 5 a 10 minuten loopafstand zijn dat: Stadhuisplein en St. Jorisplein. In de directe omgeving van het museum zijn er geen parkeerplaatsen meer, alleen nog vergunninghoudersplaatsen.
Even iemand afzetten?
Is het nodig om iemand even af te zetten voor de deur van het museum? Dat kan. Neem minimaal één uur van te voren contact op met de receptie via info@museumflehite.nl of 030-033-247 11 00. Geef je naam, kenteken en aankomsttijd door, dan regelt het museum een tijdelijke ontheffing voor je.
Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunninggebieden en mag er, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten. Meer info.
De meest dichtstbijzijnde parkeerplekken rondom Flehite zijn hier te vinden: stadsplattegrond met aangepaste parkeerplekken.
Het Zand nr. 30: deze parkeerplek bevind zich op ongeveer 80 meter van Flehite. Havik naast nr. 16 & 25 & 29: deze parkeerplekken bevinden zich op ongeveer 100 meter afstand van Flehite. Paternosterstraat naast nr. 23: deze parkeerplek bevindt zich op 190 meter van Flehite. Zwanenhalssteeg naast nr. 27: deze parkeerplek bevindt zich op 270 meter van Flehite. Papenhofstede naast nr. 16 & 18: deze parkeerplekken bevinden zich op ongeveer 270 meter afstand van Flehite. Achter Davidshof: deze parkeerplekken bevinden zich op 350 meter van Flehite. Stadhuisplein nr. 1: deze parkeerplekken bevinden zich op 400 meter van Flehite. Bekijk deLet op: ook met een GPK is er een ontheffing nodig om de autoluwe binnenstad in te rijden. Deze kun je hier aanvragen. Hulp- of geleidehond Flehite is toegankelijk met een hulp- of geleidehond die als zodanig herkenbaar is.
Prikkelgevoelige bezoeker
In Museum Flehite bevatten verschillende ruimten (hier aangegeven met het betreffende zaalnummer) verschillende prikkels:
2. In deze ruimte speelt er klassieke muziek en is er de mogelijkheid op zitzakken plaats te nemen om naar de videoprojectie op het plafond te kijken.
3. In deze ruimte bevindt zich een tv-scherm met video van performance art, waarop de stem van de performer zacht te horen is.
4. Deze zaal bestaat uit een filminstallatie, met gedimd licht en 3 schermen. Er speelt muziek.
5 & 6. Ook deze zalen zijn gedimd verlicht en er speelt een video af waarop fluitmuziek en stemgeluid te horen is.
7. Hier wordt er een slideshow vertoond, zonder geluid.
8. In verschillende hoekjes zijn hier filmpjes zonder geluid te bekijken.
In het trappenhuis is de muziek vanuit de zalen hoorbaar.
Contactinfo@museumflehite.nl of bel de receptie via 033-247 11 00
Is er iets niet duidelijk of heb je nog vragen rondom toegankelijkheid? Neem dan contact op met