Dagje AmersfoortDagje Amersfoort

Dagje Amersfoort

Met vriendinnen

Ben je op zoek naar een leuke dagje uit met je vriendinnen? Kom dan naar Amersfoort! Geniet samen van een goede kop koffie op het terras, laat je verwennen in het badhuis, duik de leukste winkels in en praat nog lekker even na tijdens het diner in een van de vele restaurants die de gezellige binnenstad rijk is. 
 

Ga lekker winkelen

Van schattig winkeltje tot warenhuis, je vindt het allemaal in Amersfoort. Slaag bijvoorbeeld voor een mooie nieuwe outfit in de Krommestraat of koop een paar prachtige schoenen op de Langestraat. Er is voor iedereen wel een interessante winkel te vinden. Ontdek sfeervolle winkelstraatjes en gezellige winkelcentra binnen en buiten het historische centrum van Amersfoort. Amersfoort zit ook bomvol tweedehands en vintage winkels. Wekelijks zijn er veel authentieke markten in Amersfoort zoals de bloemenmarkt, vismarkt of boerenmarkt.


KunstKwartier Amersfoort

In het hart van de gezellige Keistad vind je KunstKwartier Amersfoort. Tijdens een wandeling in dit schilderachtige deel ontdekt u een veelheid aan kunst en cultuur zoals diverse galeries en musea. Bij Kunsthal KAdE vind je vormgeving & design, eigentijdse cultuur en andere kunsttentoonstellingen, kom meer te weten over het leven en werk van Piet Mondriaan in het geboortehuis van de kunstenaar het Mondriaanhuis en hier in Museum Flehite kom je meer te weten over de Amersfoortse geschiedenis.


Bijzondere uitjes Amersfoort

Ontdek Amersfoort op een andere manier met een stadsgids van het Gilde, maak een rondvaart per boot of ga mee met het toeristentreintje 'De Keijlijn'. Ook kun je de binnenstad verkennen met een driewielige tuktuk. Liever even wat rust? Geniet dan van een middagje wellness in het Amersfoortse badhuis.


Eten en drinken

Kom bij van je rondje door de stad met een lekkere bakje koffie of thee met wat zoets erbij. Of ga je meer voor een kleine hap of juist culinair dineren? Iedereen komt in Amersfoort aan zijn trekken. Ook kunt je een walking dinner arrangement in Amersfoort boeken. Hierbij krijg je een uitbreid 3-gangen diner in 3 restaurants naar keuze. Na afloop kun je nog een kroegje induiken om te proosten op een geslaagd dagje uit in Amersfoort.

Workshops in Amersfoort

Enkele workshops die je kunt volgen in Amersfoort zijn je eigen bonbons maken. Smullen van de chocolade en nog een vol doosje meer naar huis ook. En lekker creatief met verf in de weer is ook een mogelijkheid. Zo kun je je eigen Herman Brood schilderij maken.

Fietsen en wandelen

In stad en regio Amersfoort vind je een prachtige groene omgeving. Van uitgestrekte parken en tuinen rond het centrum, tot natuurgebieden zoals de Gelders Vallei, de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en Arkemheen-Eemland in de regio. Huur een fiets of loop een route door de omliggende natuur, door het historische centrum óf met een thema zoals kunst of wellness. Dat wordt hoe dan ook genieten.
 
 
 
 
 

Rondvaart door AmersfoortRondvaart door Amersfoort
Stadswandeling langs Onze Lieve VrouwetorenStadswandeling langs Onze Lieve Vrouwetoren
Wandelen door de historische binnenstad van AmersfoortWandelen door de historische binnenstad van Amersfoort
Vierkante muts
Vierkante muts
21 maart 2023 - 6 juni 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
1 maart 2023 - 26 juni 2023

Sculpture Breathes Life, altijd wat leuks voor kids

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1