Vol van KunstVol van Kunst

Vol van Kunst

Mindfulness in het museum

Wil jij een kunstwerk eens voluit en langdurig beleven? En wil je ontdekken hoeveel meer je ervaart van een kunstwerk en van je eigen beleving als je even tot vertraging komt?

Dat kan nu bij Museum Flehite bij een mindful kunstbeleving in de tentoonstelling Groote in de Kunst.

Mindfulness workshop

De schilderijen in deze tentoonstelling verdienen het om uitgebreid bekeken te worden. De kleuren, toets en lichtinval zijn het meer dan waard om langer te beleven dan de gemiddelde tijd die we meestal naar een kunstwerk kijken.

Met de mindfulness workshop, kijken we uitvoerig en anders naar kunst. Je kiest in de zaal waar de workshop gegeven wordt je eigen kunstwerk uit om naar te kijken. Na een korte kennismaking en uitleg kijk je in stilte en wordt hierin begeleidt door Hester Noort op een mindful, meditatieve wijze. Na afloop wisselen we ervaringen uit.

Wat is mindfulness?

In het kort: Mindfulness heeft zijn wortels in het boeddhisme en wordt beschreven als “doelbewust aandacht besteden aan het huidige moment, zonder oordeel” (J. Kabat-Zinn). Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, het volledig bewust zijn van jouw huidige ervaring en daar op vriendelijke wijze, zonder oordeel mee om te gaan of desbetreffend volledig van te genieten!

Hester Noort

Hester Noort is gecertifieerd Mindfulness in het museum-trainer, opgeleid door Jolien Posthumus bij Museum van de Geest. En geeft al Mindfulnesstrainingen sinds 2010 in groepen en individueel. Door haar eerdere opleiding aan de kunstacademie is Mindfulness in het museum een heel mooie combinatie van beide interesses en haar kennisgebied. Voor meer informatie over haar: https://www.linkedin.com/in/hesternoort/

Praktisch:

Datum: woensdag 5 juni 
Tijd: van 10 -11 uur
Maximaal aantal deelnemers: 12 
Prijs: 17,50 voor de workshop, exclusief entree museum 

Koop hier je ticket

 

 

Stilleven met druiven en wijnfles ca 1930
Stilleven met druiven en wijnfles ca 1930
30 april 2024 - 18 juni 2024

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer

 

Naar agenda overzicht