Tip: Stadsbrouwerij De Drie RingenTip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Tip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Doe ook een rondleiding en proeverij

Deze zomer zie je nog nét het dak van een zinkend huis boven het wateroppervlak van de Westsingel uitsteken. Amersfoort staat nog niet onder water gelukkig. Wèl vraagt kunstenaar Willem de Haan met zijn werk ‘Motor Home’ met humor aandacht voor de verwoestende kracht die water kan hebben. Motor Home is onderdeel van ‘De Stad en het Water’. Deze tentoonstelling laat de relatie zien van mensen met water in het verleden, het nu én in de toekomst. Een mix van oude en nieuwe kunst, foto's en kaarten brengen de waterverhalen van Amersfoort tot leven. Neem een duik en ontdek de strijdige rollen die het element in ieders leven speelt.

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Dankzij de goede waterkwaliteit bloeide de bierindustrie in Amersfoort. In de tentoonstelling De Stad en het Water kom je hier meer over te weten.Dorstig naar meer kennis? Boek er dan ook een Proeverij met rondleiding bij de nabijgelegen stadsbrouwerij de Drie Ringen bij. Tijdens de Proeverij en rondleiding leer je meer over de bierhistorie van de stad, het ontstaan van Stadsbrouwerij De Drie Ringen én krijgt u een kijkje achter de schermen van de brouwerij. De kosten zijn € 24,50 per persoon en uiteraard zitten 3 proefglaasjes, bitterbal met biermosterd en worst/ kaas bij de prijs inbegrepen!

Meer informatie over de rondleiding en proeverij bij De Drie Ringen

Boeken bij de Drie Ringen

Nieuw Biertje: Zuiver!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling De Stad en het Water brouwde Stadsbrouwerij De Drie Ringen een speciaal biertje: Zuiver. Het is een Dunkel Hefe-Weizen, licht moutig met een mooi mondgevoel en een subtiele nasmaak van kruidnagel. 5,5 % alcohol. 

In een bierpakketjes van drie stuks verkrijgbaar voor €12,50 in de Museumwinkel en bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen.

Glas van Eemlust, ca 1760
Glas van Eemlust, ca 1760
23 juli 2024 - 5 november 2024

Gratis rondleidingen op dinsdag

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

tip: Waterkaart van Fasade

Lees meer
18 juli 2024

Kinderworkshop: Als twee druppels Water!

Lees meer

 

Naar agenda overzicht