StadswandelingStadswandeling

Stadswandeling

Langs het water van Amersfoort

De tentoonstelling De Stad en het Water in Museum Flehite al bezocht? Wandel dan mee door de oude binnenstad om te ervaren hoe Amersfoort is verbonden met het water. Sociaal geograaf Arnold Huisman neemt je mee langs plekken waar de sporen van leven met water zichtbaar zijn.  Meestal is dit een prettig verbond maar soms levert het ook strijd op. Loop mee en luister naar de interessante verhalen over water en de stad. De wandeling is 2 km en duurt ongeveer een uur.  

Arnold Huisman organiseert al meer dan 10 jaar wandelingen in Amersfoort en omgeving. Als geograaf verbindt hij het heden en verleden en werpt ook een blik op de toekomst. Start en aankomst van de wandeling bij Museum Flehite. 

De Stad en het Water

Deze zomer zie je nog nét het dak van een zinkend huis boven het wateroppervlak van de Westsingel uitsteken. Amersfoort staat nog niet onder water gelukkig. Wèl vraagt kunstenaar Willem de Haan met zijn werk ‘Motor Home’ met humor aandacht voor de verwoestende kracht die water kan hebben. Motor Home is onderdeel van ‘De Stad en het Water’. Deze tentoonstelling laat de relatie zien van mensen met water in het verleden, het nu én in de toekomst. Een mix van oude en nieuwe kunst, foto's en kaarten brengen de waterverhalen van Amersfoort tot leven. Neem een duik en ontdek de strijdige rollen die het element in ieders leven speelt.

 

Praktische informatie Stadswandeling

Data: vrijdag 2 augustus, vrijdag 6 september of vrijdag 4 oktober  
Tijd: start om 14.00 uur bij Museum Flehite 
Kosten: € 6,-- per deelnemer
Max aantal deelnemers: 15

Koop hier je ticket

Meer over De Stad en het Water

Ontdek wat er nog meer te doen is in de agenda

Aanbidding door de drie wijzen,1635
Aanbidding door de drie wijzen,1635
23 juli 2024 - 5 november 2024

Gratis rondleidingen op dinsdag

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

Tip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

tip: Waterkaart van Fasade

Lees meer

 

Naar agenda overzicht