We zijn weer open!We zijn weer open!

We zijn weer open!

Geniet van een onstpannen en veilig museumbezoek

Je ben weer van harte welkom bij Museum Flehite. We hebben een aantal maatregelen getroffen, zodat iedereen op een ontspannen en veilige manier kan genieten van onze tentoonstellingen en het prachtige gebouw.

Toegang met e-ticket

Op dit moment werkt Museum Flehite voorlopig alleen met e-tickets en tijdsloten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het niet te druk wordt in het museum en dat iedereen zich kan houden aan de regel van 1,5 meter afstand. Iedereen, dus ook houders van bijvoorbeeld een Museumkaart of Vriendenpas, dient vooraf een ticket te bestellen voor een bepaalde dag en een bepaald tijdstip via de ticketshop.

Hygiëne maatregelen

In het museum staan hygiënische handgel en doekjes tot uw beschikking. Er is een plexiglas plaat gemonteerd om bezoekers en de receptionisten te beschermen. Er is een looproute gemarkeerd, zodat je minder kans loopt andere bezoekers onverwacht te treffen. Ook wordt het museum 2x per dag grondig onder handen genomen door ons schoonmaakteam.

• Het Museumcafé is voorlopig gesloten.
  • Entree tot Museum Flehite is alleen mogelijk via Westsingel 50.
  • Rondleidingen en andere groepsactiviteiten gaan voorlopig niet door.

Bekijk hier de uitgebreide informatie over een ontspannen en veilig museumbezoek.

Tentoonstelllingen

Kunst uit Noord-Nederland - Hendrik Nicolaas Werkman e.v.a. Deze tentoonstelling werd eerder dit jaar positief ontvangen, maar vanwege de sluiting van het museum is niet iedereen in de gelegenheid geweest de werken uit de collectie Niemeijer-Hidding te komen bekijken. Daarom is de expositie verlengd tot en met 2 augustus.

Wie wil een beeld wil krijgen van Amersfoort door de eeuwen heen, kan vanaf 1 juni de expositie Amersfoort in beeld weer komen bezoeken in Museum Flehite. Talloze kunstenaars hebben onze mooie stad en verhalen over Amersfoort zoals de Keitrekking en de brand in de Onze Lieve Vrouwetoren in de loop der tijd in beeld gebracht. Tot en met 2 augustus te zien.

Nieuw is de permanente tentoonstelling in het kader van 75 jaar vrijheid: Ooggetuigen van de oorlog 1940-1945 – De Duitse bezetting gezien door tijdgenoten.

Stadsgezicht met molen, ca 1770

Online expositie: Amersfoort - 75 jaar vrijheid