MuseumJeugdUniversiteitMuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe word je landschapskunstenaar

Meer weten dan je meester of juf?! De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over bij de MJU. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma!

MuseumJeugdUniversiteit in Museum Flehite en Mondriaanhuis

2021 is het jaar van het landschap. In Amersfoort hebben Museum Flehite en het Mondriaanhuis dit voorjaar allebei een tentoonstelling met oude en nieuwe landschapskunst. Met twee kunstenaars uit de tentoonstellingen en een landschapsfilosoof ga je aan de slag rond het thema landschap. Je gaat met hen kijken naar de kunst in het museum en leert van alles over het landschap vroeger en nu. Ook ga je gaat naar buiten en zelf landschapskunst maken! Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op zondag 6 juni, 20 juni en 4 juli.

Natuurlijk worden de colleges gegeven volgens de geldende richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie en aanmeldingen

Armando, Der Feldweg, 2017, collectie Armando Stichting, © Armando c/o Pictoright Amsterdam 2020Armando, Der Feldweg, 2017, collectie Armando Stichting, © Armando c/o Pictoright Amsterdam 2020
Gezicht op Amersfoort, 1671. Matthias Withoos (ca 1627–1703)Gezicht op Amersfoort, 1671. Matthias Withoos (ca 1627–1703)
Zegelstempel
Zegelstempel
21 juli 2021

Kinderworkshop LANTERFANTERLANDSCHAP 

Lees meer
3 augustus 2021

Kinderworkshop LANTERFANTERLANDSCHAP 

Lees meer
6 augustus 2021

Kinderworkshop ZELFPORTRET EN ZWARTE VINGERS 

Lees meer

 

Naar agenda overzicht