VERWACHT: Lezing Restauratie Stadsgezicht op AmersfoortVERWACHT: Lezing Restauratie Stadsgezicht op Amersfoort

VERWACHT: Lezing Restauratie Stadsgezicht op Amersfoort

Door restaurator Kathrin Kirsch

Kathrin Kirsch van Restauratieatelier Amsterdam is sinds het begin van het project betrokken bij de restauratie van Gezicht op Amersfoort. Dit gigantische 17e eeuwse topstuk van ruim 2 bij 4 meter schilderde Mathias Withoos in opdracht van de stad Amersfoort. 
 
Tijdens de restauratie van het eeuwenoude schilderij Gezicht op Amersfoort bleek de vernisafname onverwacht lastig te zijn. Het blijkt dat er verschillende lagen vernis op het doek zitten, aangebracht bij diverse restauraties. Een van de vernislagen gaat er niet zomaar af en heeft een speciale behandeling nodig. Na grondig onderzoek naar de samenstelling van de verschillende vernislagen is Restauratieatelier Amsterdam inmiddels flink op streek. Stukje bij beetje komen onder de vergeelde vernislaag de kleuren naar voren zoals Withoos ze zo’n 350 jaar geleden heeft geschilderd.
 
De restauratie is mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar VriendenLoterij Restauratiefonds), Fonds Bos/OVF, het KF Hein Fonds, Sociaal Cultureel Fonds van De Amersfoortse Verzekeringen en de gemeente Amersfoort.

Kijk hier vast mee met de restauratie op onze website

 

Praktische informatie

Datum: Nader te bepalen
Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50, Amersfoort
Kosten: € 5,-- en een geldig entreebewijs

Er is beperkt plek, dus koop je ticket van te voren.

Koop hier te zijner tijd een ticket

 

Gezicht op de Koppelpoort 1860
Gezicht op de Koppelpoort 1860
26 januari 2022 - 11 september 2022

Withoos, altijd wat leuks voor kinderen

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1