Mee in de landschappen van MeijeringMee in de landschappen van Meijering

Mee in de landschappen van Meijering

rondleiding en lezing

Edith Meijering is één van de hedendaagse kunstenaars die is vertegenwoordigd in de tentoonstelling Over velden en wegen. Op maandag 20 september om 13.30 uur neemt Meijering je mee in het proces rond het ontstaan van haar gelaagde landschappen. Waar haalt zij haar inspiratie vandaag? Wat zijn haar overwegingen? Hoe gaat zij te werk? Deze vragen en ook vragen uit het publiek komen aan de orde in een interactieve lezing die wordt afgesloten met een rondleiding langs de werken van Edith in de tentoonstelling in Museum Flehite.

Over Edith Meijering

Meijering ontwikkelde een eigenzinnige actuele en tegelijkertijd 'klassieke' beeldtaal. 
Met de kunstgeschiedenis als uitgangspunt ontstaan er gelaagde - soms surrealistische- (landschaps)verbeeldingen, waarin verschillende tijden - en soms plaatsen - versmelten of samenvallen.

Edith Meijering (Deventer,1962) exposeerde in onder andere het Kunstmuseum Den Haag en bij galeries en beurzen in o.a. Espace Oppodium Parijs, Karin Janssen Project Space Londen, Galerie Stoerpunkt in München en PAK te Gistel in België. 

Momenteel is werk van haar te zien bij het project “Souvenirs” op Viervaart een AIR/Gallery van Iris Cornelis in Groede, in de Harculo Centrale Zwolle bij de IJsselbienalle2021 en bij Over velden en wegen in Museum Flehite in Amersfoort. 

Praktische informatie

Datum: maandag 20 september 2021
Tijd: 13.30 uur (duur ca. 1 uur)
Plaats: Museum Flehite, Westsingel 50 Amersfoort
Kosten: € 10,- (exclusief toegang tot het museum)

Koop nu je ticket online

 

 

 

Biervaatje
Biervaatje
3 augustus 2021

**VOL ** LANTERFANTERLANDSCHAP 

Lees meer
6 augustus 2021

Kinderworkshop ZELFPORTRET EN ZWARTE VINGERS 

Lees meer
20 augustus 2021

**VOL** Kinderworkshop AQUARELDORADO 

Lees meer

 

Naar agenda overzicht