Kunst & Zoo, altijd wat leuks voor kids en familiesKunst & Zoo, altijd wat leuks voor kids en families

Kunst & Zoo, altijd wat leuks voor kids en families

Leuk voor jong en oud

Kunst & Zoo in Museum Flehite is een familietentoonstelling over de fascinatie van de mens voor het dier. Grappige, ontroerende en aangrijpende verhalen van medewerkers en bezoekers van het jarige DierenPark Amersfoort laten zien hoe de kijk van de mens op het dier in de afgelopen 75 jaar is veranderd. Hun liefde en respect voor de natuur wordt gedeeld door de exposerende kunstenaars. Zij onderzoeken de actuele kwetsbare balans tussen mens en dier. Een gigantische ijsbeer, gemaakt door Florentijn Hofman verkeerd in hoge nood en staat in de gracht te pissen. De Wonderkamer met plastic dieren van kunstenaarsduo A+B laat zien hoe achteloos we met de natuur omgaan. Er is ook werk van Peter Vos, Adriana van Zoest, Mattijn Franssen, Marjan Jaspers, Emile van der Kruk, Leontine Sies, Anna Skubisz, Wendela van Lynden en anderen. Meer informatie: Kunst & Zoo

De tentoonstelling is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Voor kinderen en families worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd.

  • Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje. Je kruipt in een dierenhuid (onesie) en ontdekt van alles onderweg.
  • In Depot Junior teken je zo precies mogelijk een das of ander dier na en zijn er wisselende andere creatieve activiteiten met dieren in de hoofdrol!
  • Op 4 oktober (Dierendag) en in de herfstvakantie bouw je in Depot Junior met klei en takkenspul een spannend dierenverblijf.

In de vakanties worden er nog extra kinderworkshops georganiseerd:

Ontdek hier wat er te doen is in de agenda

Culturele evolutie: Josefien, Belle, Ked, Met, Sofie en Max, Idiots, Taxidermie (diverse vogels) en fietshelmen, 2018/2023 , Collectie kunstenaars en Studio Door. Foto Ralf Silvius

Pissende IJsbeer, Florentijn Hofman, 2013, Foto: Ralf Silvius

Stadsgezicht met molen, ca 1770
Stadsgezicht met molen, ca 1770
18 oktober 2023

Kinderworkshop: Rariteitenkabinet à la A+B

Lees meer
19 oktober 2023

Kinderworkshop: Dierentuin in een doosje

Lees meer
1 augustus 2023 - 19 november 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1