FietstochtFietstocht

Fietstocht

Langs het water van Amersfoort

De tentoonstelling De Stad en het Water al gezien? Een goede manier om verder te ontdekken hoe Amersfoort met het water is verbonden is om mee te gaan met een fietstocht. Je ziet tijdens deze tocht hoe de stad met het water omgaat, hoe het een plek heeft gekregen en hoe geprobeerd wordt de stad te beschermen tegen te veel water. Je fietst door de oude binnenstad en komt ook door een aantal buitenwijken. Je zult zien hoe groen Amersfoort is.  

Fiets mee op deze 15 km lange tocht en luister naar de verhalen van sociaal geograaf Arnold Huisman. De fietstocht is 15 km en duurt 1,5 uur.  

Arnold Huisman organiseert al meer dan 10 jaar fietstochten in Amersfoort en omgeving. Als geograaf verbindt hij het heden, verleden en werpt ook een blik op de toekomst. Start en aankomst van de fietstocht bij Museum Flehite.  

De Stad en het Water

Deze zomer zie je nog nét het dak van een zinkend huis boven het wateroppervlak van de Westsingel uitsteken. Amersfoort staat nog niet onder water gelukkig. Wèl vraagt kunstenaar Willem de Haan met zijn werk ‘Motor Home’ met humor aandacht voor de verwoestende kracht die water kan hebben. Motor Home is onderdeel van ‘De Stad en het Water’. Deze tentoonstelling laat de relatie zien van mensen met water in het verleden, het nu én in de toekomst. Een mix van oude en nieuwe kunst, foto's en kaarten brengen de waterverhalen van Amersfoort tot leven. Neem een duik en ontdek de strijdige rollen die het element in ieders leven speelt.

Praktische informatie Stadswandeling

Data: vrijdag 9 augustus, vrijdag 13 september of vrijdag 11 oktober 
Tijd: start om 14 uur bij Museum Flehite 
Kosten: € 6,-- per deelnemer
Max aantal deelnemers: 15

Koop hier je ticket

Meer over De Stad en het Water

Ontdek wat er nog meer te doen is in de agenda

Executie van Oldenbarnevelt, 2010
Executie van Oldenbarnevelt, 2010
23 juli 2024 - 5 november 2024

Gratis rondleidingen op dinsdag

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

Tip: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Lees meer
6 juli 2024 - 10 november 2024

tip: Waterkaart van Fasade

Lees meer

 

Naar agenda overzicht