Artist Talk met Florentijn HofmanArtist Talk met Florentijn Hofman

Artist Talk met Florentijn Hofman

& Signeersessie schaalmodel IJsbeer

Wil je meer weten over de kunstenaar van de ijsbeer bij Museum Flehite? Op donderdag 12 oktober om 15 uur is Florentijn Hofman in Amersfoort om te vertellen over zijn werk. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je hem het hemd van het lijf vragen. Bij deze gelegenheid zal Hofman ook de serie kleine ijsberen signeren.

Hofman is wereldwijd bekend geworden met zijn Rubber Duck. De sterk uitvergrootte vriendelijke badeend werd over de hele wereld tentoongesteld, in diverse havens in Europa, Azië en Australië.     
Voor de tentoonstelling Kunt & Zoo in Museum Flehite maakte de kunstenaar de Pissende IJsbeer die sinds de zomer aan de gracht bij het museum staat. 

De Pissende IJsbeer

Met de pissende ijsbeer maakt Florentijn Hofman korte metten met het aaibare imago van dit machtige en brute dier. Die bruutheid én de plek waar de beer zich bevindt, passen perfect bij het onderwerp waar het hier om draait: de opwarming van de aarde. Het ijs smelt, de leefomgeving van de ijsbeer wordt kleiner en kleiner. Deze ijsbeer heeft zijn natuurlijke omgeving verlaten en is aan wal gestapt op de kade van Museum Flehite, midden in de stad. Het beest gedraagt zich asociaal in de mensenwereld. Net zoals de mensen zich gedragen in de leefomgeving van de dieren.   

De Artist Talk op donderdag 12 oktober vindt plaats bij ‘Westsingel’, de horecagelegenheid aan de overkant van Museum Flehite. Ineen informele setting, met zicht op de ijsbeer, zal de kunstenaar meer vertellen over de achtergronden van zijn werk. 

Signeersessie

Van de Pissende IJsbeer is een kleine versie uitgebracht in hoogwaardige neolith (gesinterd steen) in een oplage van 50 stuks. Deze ca 30 centimeter hoge beer is nu voor 450 euro exclusief te koop in de Museumshop van Museum Flehite. Tijdens de Artist Talk zal Hofman de ijsberen signeren voor de geïnteresseerden die een ijsbeer hebben aangekocht of willen aankopen. 

NB: De eerste oplage van 20 stuks is intussen uitverkocht. Vanaf 12 oktober (na 14.00 uur) is de kleine versie van de Pissende IJsbeer weer verkrijgbaar. Geïnteresseerden kunnen alvast een schaalmodel reserveren via: j.delacroix@amersfoort-in-c.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 oktober van 15.00 - 16.30 uur 
Locatie: Westsingel 48 Amersfoort (tegenover het museum) 
Prijs: Tickets a € 10,- (inclusief koffie/thee en iets erbij) 

Het aantal tickets is beperkt (40) dus boek snel! 

Tickets Artist Talk hier te koop

Stadsplattegrond 1588
Stadsplattegrond 1588
18 oktober 2023

Kinderworkshop: Rariteitenkabinet à la A+B

Lees meer
19 oktober 2023

Kinderworkshop: Dierentuin in een doosje

Lees meer
1 augustus 2023 - 19 november 2023

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer

 

Naar agenda overzicht

return; 1