Wolter & Water, altijd wat leuks voor kids en familiesWolter & Water, altijd wat leuks voor kids en families

Wolter & Water, altijd wat leuks voor kids en families

Leuk voor jong en oud

Hendrik Jan Wolter (1873-1952) was sterk gefascineerd door de weergave van uiteenlopende soorten water. Zijn werk is doordrenkt met een onweerstaanbare aantrekkingskracht tot de beweging, tinten en weerkaatsing van water. Wolters schilderijen, variërend van spiegelende grachten, tot kabbelende beekjes, glinsterende rivieren en onstuimige golven, getuigen van zijn verlangen om de ziel van water vast te leggen. Hij besteedde zijn carrière aan het verkennen van de subtiele nuances van licht en kleur die water te bieden heeft. Zijn meesterlijke penseelstreken brachten het schitterende en hypnotiserende karakter van water in al zijn facetten tot leven.

Wolter & Water wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de kunstenaar door de stichting Vrienden van de schilder H.J. Wolter en Museum Flehite.

Voor kinderen en families staan er extra activiteiten op stapel. Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje. Kinderen ontdekken zo al speurend het wetrk van Hendrik Jan Wolter.

In de vakanties worden er bovendien aan de tentoonstelling gerelateerde kinderworkshops georganiseerd:

Ontdek hier wat er te doen is in de agenda

 

 

Brandewijnkom
Brandewijnkom
2 januari 2024 - 26 maart 2024

Gratis rondleidingen op dinsdagmiddag

Lees meer
13 maart 2024

Vol van Kunst

Lees meer
20 maart 2024

Vol van Kunst

Lees meer

 

Naar agenda overzicht